Steampunková stealth akce Swindle má být 2D mixem Spelunky a Deus Ex
zdroj: tisková zpráva

Steampunková stealth akce Swindle má být 2D mixem Spelunky a Deus Ex

25. 6. 2015 19:28 | Novinky | autor: Petr Poláček |

The Swindle je na první pohled zajímavá hra svou stylizací, která kombinuje vzhled steampunku (prostředí) a kyberpunku (gadgety). Je zajímavá i na pohled druhý, protože kombinuje prvky akce, stealthu, RPG a rogue-like. A konečně je zajímavá i na třetí pohled, protože je ve vývoji už od roku 2011 a loni ji tvůrci ze studia Size Five Games stihli nejenom zrušit, ale i následně oživit v upravené podobě. Hra už tedy není kombinací Sonica a Deus Ex, jak ji tvůrci sami charakterizovali dříve. Teď už prý jde o kombinaci her Spelunky a Deus Ex. A jestli nekecají, to se uvidí už brzy, protože The Swindle vyjde pro PC a zřejmě i PS3, PS4, PSVita, Xbox One a WiiU už 28. července.

Když v souvislosti s vývojem The Swindle píšu o studiu Size Five Games, myslím tím vlastně jen Dana Marshalla, protože jde o jeho hru. Měl sice k ruce schopné spolupracovníky na grafiku nebo hudbu, ale herní mechanismy, design levelů a zkrátka jádro hry je jeho práce. Z krátkého videa z hraní The Swindle, které Marshall vydal před pár dny, to sice není znát, protože se mu hraní moc nedaří, ale minimálně představu si díky videu uděláte o The Swindle solidní.

Jde o kombinaci akce a stealthu v náhodně generovaných úrovních s náhodně generovanými hrdiny-zloději. V roli šéfa zlodějské firmy si totiž hrdiny, které pak ovládáte, prostě najímáte. A když vám jeden v akci zemře, tak o něj přijdete napořád, stejně jako o jeho schopnosti, a hra vám vygeneruje jiného - s jinými vlastnostmi i vzhledem.

O svého zloděje ale přijít nechcete, protože vylepšování vlastností a získávání nových schopností mu umožní přístup do lépe hlídaných prostor s bohatším lootem. Ztráta takového odborníka tedy pořádně zabolí...

Více než tohle vám asi k The Swindle neřeknu, okolo se povalující video je v tomto ohledu mnohem názornější. Případně si musíte zatím vystačit s informacemi na stránkách hry. Na Games se ke Swindle vrátíme v recenzi po vydání.

Nejnovější články