Steel Division 2 má datum vydání a oznamuje zajímavý singleplayer
zdroj: tisková zpráva

Steel Division 2 má datum vydání a oznamuje zajímavý singleplayer

31. 1. 2019 17:10 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Na západní frontě bylo opravdu krásně. Ne, nejsem zavilým kritikem E. M. Remarqua, jen se mi zkrátka hodně líbila realtimová strategie Steel Division: Normandy 44 zasazená do Francie během spojeneckého vylodění za druhé světové války. A teď se blíží její nástupkyně, Steel Division 2, která virtuální generály přesune mezi řvoucí obrněnce do Sovětského svazu. V článku na vás čeká datum vydání, cena, všechno potřebné.

Nejdříve tedy to datum: operace Bagration, obří sovětská ofenziva, která zničila německé divize v Polsku a Bělorusku, započne 4. dubna. Někdy v únoru bude spuštěna beta pro všechny, kdo si hru předobjednají, a majitele minulého dílu potěší speciální bonusy. Dostanou k dobru hromadu jednotek ze západní fronty.

Jádrem hry bude jako obvykle multiplayer, ale je velice sympatické, že tvůrci tentokrát nezapomněli na samotáře. Právě trochu polovičaté kampaně mě v Normandii zklamaly, takže se můžu jenom těšit na čtveřici nových „dynamických strategických kampaní“, kde budete mít možnost tahovým způsobem rozhodovat o pohybech svých jednotek na strategické mapě a starat se o celé pluky, tedy tisíce mužů najednou. Výsledné bitvy pochopitelně vybojujete realtimově.

zdroj: Archiv

Změn se prý dočkalo i sestavování balíčku, kterým se zde myslí seznam jednotek, které si s sebou berete na bojiště. Steel Division vás totiž nenechá v průběhu bitvy stavět nějaké budovy a z nich produkovat vojáčky. Vy si už před bitvou navolíte konfiguraci své armády a pak už jen posíláte do boje předpřipravené zálohy.

A hlavně samozřejmě přichází na řadu úplně nová válka, to je asi to největší lákadlo. Rusové a Němci spolu vedli úplně jiné boje v úplně jiném typu krajiny než Američané probíjející se normandskými živými ploty skrz zakopané nacisty.

K tomu vyhlížejte obří nálož sovětské techniky a pěchoty, elitní esa, ať už tanková, nebo pilotní, a slibované další národy, které by měly dorazit v rámci placeného History Passu. Další desítka menších DLC ovšem bude zdarma pro všechny majitele hry.

Základní edice vás vyjde na 40 eur, a to buď přímo u vydavatele, nebo na Steamu či Humble Store. Epic konečně, zdá se, pro jednou ostrouhal. Pak existují i další edice za 60, 70 či 80 eur, v nichž naleznete – kdo by to řekl – čím dál tím lepší odměny.

I vzhledem k totálnímu chaosu ve vývojářském studiu Eugen Systems, kde zaměstnanci stávkovali a žalovali vlastní management, bych ale být vámi s předobjednávkou raději počkal. Jen ať na světlo světa nejdřív vyplavou recenze. Přístup do bety by byl sice pěkný, ale za vyhozenou tisícovku asi nestojí.

Nejnovější články