Stockholm využije k navržení nové městské čtvrti budovatelskou strategii Cities: Skylines
zdroj: tisková zpráva

Stockholm využije k navržení nové městské čtvrti budovatelskou strategii Cities: Skylines

23. 8. 2016 16:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Až vám zase bude někdo tvrdit, že hry jsou jenom hloupé vymývání mozků, zkuste je odkázat na tenhle článek. V něm se totiž dozvědí, že město Stockholm se při plánování nové čtvrti rozhodlo obrátit na domácí vydavatelské a vývojářské studio Paradox. Švédské úřady chtějí využít skvělou budovatelskou strategii Cities: Skylines při zářijovém workshopu, kterého se zúčastní profesionální stavitelé.

Nemyslete si, že se tady jedná o pár baráčků a jedno dětské pískoviště. Norra Djurgårdstaden je jedním z největších evropských urbanistických projektů, který má za cíl vytvořit 12 000 nových míst k bydlení, o ještě větším počtu kanceláří a dalších pracovních prostor ani nemluvě. Aby to všechno dobře dopadlo, Stockholm je připraven využít i netradiční metody, a hra od studia Paradox k tomu účelu pravděpodobně poslouží velmi dobře. Tihle Švédové jsou koneckonců proslulí tituly, které se snaží zůstat co nejvěrnější realitě – ať už jde o Cities: Skylines, nebo třeba historické Crusader Kings II.

Zajímavá je také informace, že kromě expertů v oboru stavitelství se na workshopu podílejí i fanoušci hry. Ti se snaží přijít na modifikace, které by Skylines co nejvíce přiblížily potřebám architektů a logistiků. Jeden z nejaktivnějších hráčů si dokonce v září zaletí z Rakouska do Švédska, aby účastníkům setkání nabídl své herní know-how.

zdroj: Archiv

Snad se celý ten zajímavý nápad osvědčí i v praxi a Cities: Skylines pomůže Stockholmu k co nejrychlejšímu vybudování nové čtvrti. Ostatně, stockholmští plánovači už mají s využitím Cities: Skylines zkušenosti, když hru použili při návrhu nového systému městské hromadné dopravy, jak se dozvíte v tomto článku. No a pak už nezbývá než doufat, že čtvrť nesrovná se zemí nějaký meteorit, podobně jako v novém DLC.

Nejnovější články