Strategie Nantucket naváže na příběh románu Moby Dick už koncem ledna
zdroj: tisková zpráva

Strategie Nantucket naváže na příběh románu Moby Dick už koncem ledna

21. 12. 2017 14:04 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O unikátním počinu Nantucket jsme se poprvé dozvěděli před více než dvěma roky. Italské studio Picaresque se tehdy rozhodlo poctít slavné knižní dílo Moby Dick hrou, která pouze nekopíruje známý příběh, ale staví na něm a dále ho rozvíjí. Tvůrci po oznámení dlouho mlčeli, aby v loňském roce vychrlili spoustu deníčků z vývoje a následně se opět odmlčeli. Vývoj se naštěstí nezastavil, o čemž svědčí nově oznámené datum vydání 18. ledna.

Ve hře se ujímáte trosečníka Ishmaela, jediného přeživšího z lodi Pequod, která nevydržela souboj s obávaným Moby Dickem, bílou velrybou. Setkání s králem moří Ishmaela nijak neodradilo od jeho dosavadního zaměstnání, takže jen co se postaví zpátky na nohy, je plně odhodlán vrátit se na moře a pomstít se za padlou posádku.

Pro vás to znamená sehnat loď, naplnit ji nebojácnými námořníky i důležitým vybavením a vydat se vstříc sedmi mořím. Během vašeho putování plníte různé mise, lovíte velryby, čelíte pirátům a řešíte další náhodné události. Nantucket z tohoto hlediska dává vzpomenout na výborný survival Sunless Sea, se kterým sdílí opravdu spoustu herních prvků.

zdroj: Archiv

Výrazně se však liší tématem a audiovizuální stránkou. Zatímco Sunless Sea je temná snad po všech stránkách, grafika v Nantucket ne že by vyloženě hrála barvami, ale z mého osobního hlediska je mnohem přitažlivější. Když se pak plavíte po moři, vaše posádka neváhá rozpálit nějakou pořádnou námořní píseň a den je hned veselejší.

Jistě, vraždění velryb opravdu není nic obdivuhodného a vůbec bych se nedivil, kdyby PETA vystrčila své růžky. Jenže příběh hry není dnešní. Je zasazený do počátků 19. století, kdy ulovený mořský gigant přinášel svým pokořitelům slávu. A sláva s sebou přináší peníze, ty zase možnost nakoupit nové vybavení a posádku, a to je jediný způsob, jak se opět setkat s Moby Dickem a zvítězit.

Zatím se zdá, že Nantucket má všechno potřebné – přitažlivou grafiku, zajímavý námět, libozvučný hudební doprovod, velkou porci managementu, RPG prvky… A vyjde za pouhý měsíc na Steamu. To mimo jiné znamená, že se dost možná porve o stejné publikum s podobnou námořní hrou Abandon Ship. Sám se nemohu rozhodnout, kterou upřednostním.

Nejnovější články