Strategie Realpolitiks vychází v únoru a ukazuje nové záběry včetně nukleární války
zdroj: tisková zpráva

Strategie Realpolitiks vychází v únoru a ukazuje nové záběry včetně nukleární války

18. 1. 2017 12:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Polská strategie Realpolitiks je velice ambiciózní projekt. Můžete v ní ovládat kterýkoli stát na světě, mít nad ním absolutní kontrolu a provést ho myriádou reálných i fiktivních scénářů. Budete svědky rozpínání Islámského státu, tahanic o ostrůvky na Dálném východě, ale taky třetí světové války nebo kolonizace sluneční soustavy. Nakolik bude výsledný mix držet pohromadě, to se dozvíte 16. února, kdy hra vyjde. Autoři si pro vás mezitím připravili nové obrázky a trailer.

Screenshotům dominují události jako vystřižené ze Stellaris, nebo možná spíš Crusader Kings II. Na obrazovce se objeví stručný popis problému a několik možností, jak na něj zareagovat. Blíží se politická debata. Zdiskreditujete oponenta, nebo se radši budete soustředit sami na sebe? Váš soused provedl podzemní nukleární test. Pokáráte ho diplomatickou cestou, nebo provedete ukázku vojenské síly, abyste ho zastrašili? U všech možností hned uvidíte, jaký bude jejich číselný dopad na všechny možné zdroje, které hra nabízí.

Dost informativní je také nový trailer zabývající se výhradně hratelností, a ne drsným týpkem razítkujícím zákony krví, který dominoval minulému videu. Na záběrech se mihne rozsáhlý technologický a politický strom, možnosti vylepšení infrastruktury, a zmiňovaná dilemata – pád burzy, vzpoura ve věznici, teroristické útoky. V nových materiálech jsou naznačeny i další možnosti, například vytváření aliančních bloků. Jen se podívejte, na jednom z obrázků se Francii podařilo zajistit oboustranně výhodné spojenectví s mocným Lucemburskem.

Realpolitiks zdroj: tisková zpráva

Náplní Realpolitiks samozřejmě není jen diplomatické handrkování a vnitrostátní problémy. Občas místo pera a inkoustu promluví zbraně. A to dokonce i ty nukleární, tak jako v posledních okamžicích traileru, kdy Čína naseká nebohý Tchaj-wan na radioaktivní nudličky. Dojde i na konvenční boj, jak je vidět na jednom z obrázků, kde se obrovské přesile Turků z nějakého důvodu nedaří pobít jednotky Islámského státu, které mimochodem disponují slušnou zásobou letectva. No co, když může existovat stát jménem Intermarium zahrnující východní Evropu od Polska a Čech až po Rumunsko s Běloruskem, tak už nad hejny stíhaček chalífátu můžete klidně mávnout rukou.

zdroj: Archiv

Nejnovější články