Středověká onlinovka The Black Death vyjde příští týden v early accessu
zdroj: tisková zpráva

Středověká onlinovka The Black Death vyjde příští týden v early accessu

12. 4. 2016 15:32 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

V lednu představené MMORPG The Black Death slibuje zaměření přežívání ve středověkém světě, jehož středobodem je zabiják v podobě moru. Volba přežití a forma zážitku má přitom být na hráčích – ti mohou volit nejen kariéru ozbrojence, ale třeba i minstrela nebo lovce. Nová, takřka dvacetiminutová procházka světem hry předvede dosavadní pokrok ve vývoji a především oznamuje brzký early access.

Tam hra dorazí 19. dubna a pokud vše půjde podle plánu, plná verze vyjde v následujících osmi až dvanácti měsících. Předběžný přístup v první fázi poslouží především k testování serverové infrastruktury i celkové připravenosti hry na nápor hráčů. Plná verze ve srovnání s tou určenou pro early access nabídne zejména větší herní plochu a dodatečná povolání.

V early accessu bude hratelných pouze šest tříd. Patří mezi ně voják, obchodník, měšťan, kovář, mnich a lovec. První minuty videa se věnují samotnému startu hry a představení světa, kterému vládne temná atmosféra a ponurá paleta barev.

Komentující vývojáři pro ukázku volí povolání obchodníka a v prvních pár minutách představují principy craftingu. Hráči si budou moci vytvářet nejen zbraně, ale kupříkladu i rybářské pruty a hornické náčiní. Za vylovené ryby můžete na trhu dostat peníze, vytěžené horniny můžete taktéž zpeněžit, stejně tak je lze ale použít i k výrobě dalších předmětů.

V tomto ohledu hra nepředstavuje nic světoborného a ani pohled na strom vývoje charakterů a další základní charakteristiky příliš nepřekvapí. Samotná náplň také zní spíše klasicky a nabídne kombinaci boje, průzkumu, survival prvků a obchodování. V případě The Black Death je tak tím největším lákadlem prostředí "reálného" středověku a temná atmosféra, která jasně deklaruje, že tady jde pořád o život.

zdroj: Archiv

Nejnovější články