Střílečka Verdun a charita War Child společně oslavují vánoční příměří roku 1914
zdroj: tisková zpráva

Střílečka Verdun a charita War Child společně oslavují vánoční příměří roku 1914

16. 12. 2016 18:11 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jeden z našich nedávných článků pojednává o nedostatečné podpoře charit ze strany vývojářů počítačových her, tak jak to vidí hlavní tvůrce Democracy 3. Tehdy jsem mezi příklady titulů, jejichž autoři se angažují v dobročinných aktech, jmenoval mimo jiné střílečku z prostředí první světové války Verdun. A právě tahle hra se nyní při příležitosti výročí vánočního příměří v prvním roce bojů na západní frontě spojila s charitativní organizací War Child, konkrétně jejím projektem War Child Armistice. Výsledkem je akce Christmas Truce - War Child.

V rámci iniciativy si hráči můžou koupit speciální DLC za 3, 8 nebo 13 euro. Veškeré výtěžky půjdou na konto War Child a všichni přispěvatelé na oplátku získají přístup ke speciální mapě oslavující neoficiální klid zbraní, ke kterému došlo na Vánoce roku 1914. Vojáci obou stran se tehdy sešli v zemi nikoho, aby společně pohřbili své padlé, vyměnili si jídlo a suvenýry a na chvíli zapomněli na své nepřátelství. Dokonce probíhaly i fotbalové zápasy. Ve Verdunu tak odložíte pušky, popadnete fotbalové míče či sněhové koule a místo smrti budete rozdávat góly a natlučené nosy.

Vánoční radovánky na západní frontě si budete moci užít, i když na charitu nepřispějete. V tom případě ovšem budete limitovaní na dobu prodlevy mezi jednotlivými zápasy, zatímco přispěvatelé si můžou blbnout tak dlouho, jak jen budou chtít. Tedy až do 2. ledna, kdy celá akce končí a opět začne všeobecný masakr. Pokud Verdun ještě nemáte, pak by vás mohlo zajímat, že při příležitosti Christmas Truce je hra na Steamu zlevněná na polovic.

zdroj: Archiv

Nejnovější články