Sweryho veledílo Deadly Premonition vyjde v příštím roce jako stolní hra
zdroj: tisková zpráva

Sweryho veledílo Deadly Premonition vyjde v příštím roce jako stolní hra

1. 12. 2017 14:16 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Mysteriózní detektivka Deadly Premonition se nedlouho po svém konzolovém vydání před sedmi lety stala až překvapivým kultem. Alespoň tedy po stránce hratelnosti a příběhu, protože ambice projektu přerostly tvůrcům přes hlavu, což mělo neblahý dopad na technickou stránku. Ale odkaz hry žije dál – v roce 2013 jsme se dočkali vylepšené edice, a to i na PC, a zkraje příštího roku by měla vyjít stolní adaptace.

Deadly Premonition: The Board Game si během letošního léta prošla úspěšnou kickstarterovou kampaní, v níž se vydavatelské společnosti Rising Star Games (původní evropský vydavatel videohry) podařilo od hráčů vybrat trojnásobek požadované částky 50 tisíc dolarů. Vydání hry na sebe nenechá dlouho čekat. K podporovatelům se krabička vydá již 7. prosince, zatímco zahraniční obchod Play-Asia uvádí naskladnění 31. ledna příštího roku.

Stolní hry postavené na základě videoher jsou často drasticky pozměněné, aby je vůbec šlo hrát. Předloha je přeci jen solitérní záležitost, zatímco deskovky excelují ve skupinách. Deadly Premonition: The Board Game je proto určena pro 2-4 hráče, kteří se všichni ujmou rolí detektivů.

Každý hráč obdrží sadu šesti podezřelých osob, které jsou nějakým způsobem spojeny s vraždou osmnáctileté Anny Grahamové z původní hry. Vtip je v tom, že každý hráč si sice hraje na detektiva, ale jeden z nich je ve skutečnosti onen hledaný vrah.

Abyste prokázali svou nevinu, musíte očistit všechny své podezřelé, protože dokud jsou prohlášeni za podezřelé, existuje šance, že jsou vašimi komplici. Jakmile jeden z hráčů prokáže svou nevinu, můžete kolektivně rozhodnout, kdo z vás je skutečný vrah (kolektivně znamená většinově ukázat…).

deadly premonition the board game zdroj: tisková zpráva

Detektivové vyhrají, pokud takto usvědčí pravého vraha, v opačném případě vyřadí svého kolegu ze hry a jejich vyšetřování je rázem mnohem obtížnější. Podezřelí vyřazeného detektiva totiž začnou jeden po druhém umírat za záhadných okolností, a pokud zemřou všichni, vyhrává vrah.

Stolní hra se tak inspiruje v základní premise předlohy, ale nesleduje slepě její hratelnost. Pomocí karet důkazů očišťujete své nevinné podezřelé nebo naopak vracíte do vyšetřování „nevinné“ osoby patřící ostatním detektivům. Ve vašem počínání vám pomohou ještě další akční karty a dokonce i karty s počasím, které dále ovlivňují hru.

deadly premonition the board game zdroj: tisková zpráva

Jak již bylo řečeno na začátku, Deadly Premonition: The Board Game vstoupí do běžné distribuce pravděpodobně na konci ledna (logistika spojená s výrobou a přepravou stolních her není zrovna proslulá dodržováním termínů). V každém případě bych být vámi nepočítal s českou distribucí. Proto se v případě zájmu připravte na tučnější částku – 45 liber plus poštovné z ciziny.

A pokud jste ještě neměli tu čest s předlohou, Deadly Premonition: The Director’s Cut je právě teď na Steamu v 90% slevě za 3 eura. A co na to Swery? Ten může být rád, že se alespoň tento titul dočkal zdárného konce, jelikož jeho nový projekt s kočičkami The Good Life neměl v crowdfundingu takové štěstí.

Nejnovější články