Tahové RPG Blackguards vás zve k hraní rozpracované verze
zdroj: tisková zpráva

Tahové RPG Blackguards vás zve k hraní rozpracované verze

6. 11. 2013 20:43 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Co se s těmi německými studii, která normálně chrlí jednu (nutno říci, že v poslední době opravdu kvalitní) adventuru za druhou děje? Nejdříve KINGArt vydají tahovku Battle Worlds: Kronos a prakticky současně s tím šikulové z Daedalic hodí na Steam první kapitolu svého tahového RPG  Blackguards.

Samozřejmě si člověk může říct, že i vývojářům už musely všechny ty adventury lézt ven očima i ušima, ale hlavní motiv bude zřejmě jiný. Ať už je to jak chce, první část Blackguards si můžete zahrát už nyní. Stačí, když budete tvůrcům věřit a zaplatíte za plnou hru už v této chvíli, kdy z ní můžete vyzkoušet jednu pětinu.

Jak se můžete sami přesvědčit na Steamu, můžete si Blackguards „předplatit“ ve třech variantách, které se liší cenou i nabízeným obsahem. Momentálně jsou všechny verze hry na pár dní zlevněné, což je také docela dobrá motivace. Ať už si koupíte kteroukoli verzi, okamžitě dostanete přístup k early access verzi hry. Dvojice dražších variant nabízí přístup do bety (více obsahu než ve standardní early access verzi), art booky a další maličkosti navíc.

Rozhodnutí je na vás, ale klidně můžete Blackguards v současné chvíli ignorovat, jestliže možnost zapojit se svým ohlasem do vývoje vám nepřijde dostatečně atraktivní. Plná verze hry vyjde někdy na konci ledna příštího roku, což znamená, že v zásadě za tři měsíce.

...

Když se přestaneme bavit o možnosti hrát už nyní rozpracovanou verzi hry a zaměříme se na hru, tak hlavních lákadel Blackguards je hned několik. V první řadě hra nabídne ručně připravená bojiště s interaktivními objekty, což by teoreticky mělo zaručit, že budou všechny zajímavé. Při náhodně generovaných bitvách tohle zkrátka ošetřit nelze. Dále by vás mohlo zajímat, že v Blackguards budete hrát spíše za ne zcela hodné chlapíky. Hlavní hrdina je odsouzený za vraždu (kterou prý nespáchal, abych mu nekřivdil) a zachraňovat svět bude s partou kriminálníků a vyvrhelů.

Věrni své adventurní minulosti navíc tvůrci ozvláštní hru vedlejšími úkoly s takřka adventurním nádechem, což by společně s hlavní linií mělo vydat na proklamovaných 40 hodin hraní. Jinak hře nechybí klasické propriety fantasy RPG/strategie, mezi které patří volba povolání, spousta kouzel i schopností, interakce mezi postavami v partě a tak dále. Leccos vám o hře napoví i dojmy z hraní na letošním Gamescomu. Kdyby vás ale náhodou článek motivoval opravdu hodně, můžete nad přístupem k první kapitole meditovat s prstem na tlačítku „buy“ na této stránce na Steamu.

Nejnovější články