Tahové RPG Children of Zodiarcs spojuje důraz na příběh a tahové souboje s kartami a kostkami
zdroj: tisková zpráva

Tahové RPG Children of Zodiarcs spojuje důraz na příběh a tahové souboje s kartami a kostkami

20. 7. 2017 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Square Enix Collective je iniciativa, která pomáhá nezávislým hrám prorazit na přehlceném trhu. A protože za ní stojí Square Enix, vybírá si tituly velmi pečlivě. Proto (a nejen proto) by právě vydané RPG Children of Zodiarcs mohlo stát za zahrání. Mezi klady hry by měl patřit důraz na příběh, tahové souboje či neobvyklé zakomponování karetního balíčku a hrsti kostek.

Children of Zodiarcs hodně staví na příběhu. Odehrává se ve fantasy městě Torus, které je klasicky rozděleno na horní část oplývající blahobytem, a spodní část trpící tou nejhorší mírou chudoby. Vaše partička jakoby hrdinů pochází logicky z těch horších koutů města, ale jakožto velice zkušení zloději se vydáváte do vyšších vrstev za poklady. Krádež prastaré relikvie se však neobejde bez upoutání pozornosti nejenom trénované ochranky, ale i konkurenčních gangů, a dokonce i lidojedů, před nimiž prcháte ve zdejších slumech.

Ano, příběh není z těch nejoriginálnějších, ale má stát a padat na jednotlivých postavách – Nahmi byla unesena ze své domoviny, Brice byl přinucen k životu na ulici, Zirchhoff je vůdce banditů, co zaměstnává sirotky a tak dále.

zdroj: Archiv

Podobně zajímavý by měl být i soubojový tahový systém, bez kterého by se Children of Zodiarcs proměnila takřka v adventuru. Jádro soubojů tvoří klasické nabíhání do pozic, krytí se za překážkami a kombinování specializací jednotlivých postav. Každá postava disponuje vlastním balíčkem bojových karet, které určují její možnosti v jednotlivých tazích. Náhoda vás tu nemá potápět, ale spíše nabízet stále nové a nové možnosti taktizování. Koneckonců, podoba těchto balíčků je čistě na vás, a snadno tak z útočníka uděláte obránce během pár kliknutí v editoru balíčku.

A aby hra nenarážela jen na karetní hry, přidává i kostky z deskovek. Ty naštěstí nemají zásadní vliv na výsledek souboje, ale mohou podpořit vámi zahranou kartu zvýšením zranění, přidáním léčivého efektu a podobně. Vždy máte k dispozici dva přehozy kostek, a dokonce si můžete tvořit vlastní kostky, a ještě více tak eliminovat náhodu.

Třešničkou na dortu je krásný orchestrální soundtrack studia Vibe Avenue, které má v portfoliu hudbu pro hry jako The Darwin Project, Mordheim, Kona a spousty dalších. Children of Zodiarcs můžete stahovat na PC (Steamu) a PlayStation 4 za 18 euro.

Nejnovější články