Tahové RPG For the King si prosekalo cestu ven z early accessu
zdroj: tisková zpráva

Tahové RPG For the King si prosekalo cestu ven z early accessu

20. 4. 2018 15:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Až dosud ve jménu padlého krále válčili jen stateční dobrodruhové odhodlaní riskovat výlet do předběžného přístupu, ale od včerejška se brány zlem postiženého království otevírají i tradičnějším hráčům, co si radši počkají na plnou verzi. Po dlouhé době strávené v early accessu je tu tahové roguelike RPG For the King, které vás buď o samotě, nebo s kamarády pošle zachraňovat nebezpečný svět.

„Zlu je třeba nakopat zadek,“ prohlásil kdysi moudrý hraničář Minsc, a hrdinové For the King s ním srdečně souhlasí. Jen napřed musí nějaké zlo najít, což udělají na náhodně vygenerované mapě světa, po níž budou cestovat a hledat problémy k řešení. Jakmile je najdou, tak je vyřeší, nebo se nechají bolestivě vyřešit sami, pokud se jim tahový boj připomínající klasiky JRPG nepovede.

S plnou verzí, která vyšla na Steamu i na GOG, se otevírají i nové možnosti. Lodí nebo horkovzdušným balónem nyní můžete zavítat i do zmrzlých arktických oblastí, kde na vás čekají nová monstra, obří ledový drak, a dokonce i polární medvědi, ale pokud toho hezkého bílého méďu zabijete, měli byste se zamyslet nad tím, jestli náhodou oním zlem určeným k potírání nejste vy sami.

zdroj: Archiv

Pochopitelně tu narazíte na spoustu různých povolání, která obecně sledují archetypální fantasy klišé. Kouzelníci blábolí nesmysly v tajných jazycích a z prstů jim vystřelují blesky, lučištníci špikují, co jim tětiva stačí, válečníci se nechávají mlátit po duté palici a občas jim dojde, že by to taky mohli někomu oplatit. Veďte je dobře, a záchrana království je jen otázkou času. Dělejte chyby, a uspíšíte konec lidské civilizace.

For the King si můžete běžně koupit za 20 eur, ale současná dvacetiprocentní sleva trvající do 3. května cenu srazí na 16 eur. To je za hru nabízející značné množství obsahu a ověnčenou prozatím dost pozitivními recenzemi slušná nabídka, takže pokud vám sedne ne úplně tradiční vizuální stylizace a máte ve svém životě prostor na další nemilosrdnou roguelike, máte před sebou ne zrovna složité zákaznické rozhodnutí.

Nejnovější články