Tajemný Draugen od tvůrce The Longest Journey vás zve do malebného Norska
zdroj: tisková zpráva

Tajemný Draugen od tvůrce The Longest Journey vás zve do malebného Norska

30. 5. 2019 17:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Od autorů Dreamfall Chapters nelze očekávat nic jiného než kvalitní adventuru. Draugen vypadá už od svého prvního představení velmi slibně: Lákavé je jednak norské prostředí, jednak 20. léta minulého století. Adventura už byla vydána na milost a nemilost široké veřejnosti a naštěstí to vypadá, že nejde o krok zpátky.

Draugen vypráví příběh Edwarda Charlese Hardena, amerického cestovatele, který přijel do Norska nalézt svou ztracenou sestru. Ne, ta dívka z obrázků a videí není ona. To je Edwardova schovanka Lissie, nezávislá mladá žena, která vás bude doprovázet na každém kroku a s níž se budete radit o dalších postupech.

O hře samotné se toho bez spoilerů moc víc říct nedá. Odhalování tajemství zdejšího fjordu zažijete z pohledu první osoby, zatímco nasloucháte stále méně důvěryhodnému vypravěči.

V recenzích padají sedmičky až devítky, první hodnocení na Steamu od 50 hráčů ukazuje 90 %. Zjevně Draugen stojí za to. Zatím ho naleznete jen na Steamu, ale ještě letos by se měl rozšířit i na konzole.

zdroj: Archiv

Nejnovější články