Taktická střílečka Beyond Enemy Lines se hlásí k odkazu Project I.G.I.
zdroj: tisková zpráva

Taktická střílečka Beyond Enemy Lines se hlásí k odkazu Project I.G.I.

12. 8. 2016 18:10 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Máte pocit, že současné střílečky pro jednoho hráče nevyžadují žádné větší přemýšlení a plánování? Radši byste si místo neustálého sledování bombastických filmečků hezky o samotě zastříleli? Tak to spadáte do cílovky taktického FPS jménem Beyond Enemy Lines, které dnes spustilo paralelní kampaně na Kickstarteru a Steam Greenlight.

Beyond Enemy Lines je duchovním následovníkem hry Project I.G.I. A stejně jako jako svůj 16 let starý předchůdce se zaměřuje na opatrný, samostatný průchod za nepřátelskými liniemi. Tam, kde obklíčení, přečíslení a na všech stranách číhající smrt jsou denní chleba. Častěji než těžký kulomet přijde ke slovu nůž nebo pistole s tlumičem – podobně jako v I.G.I. To ale v žádném případě neznamená, že nová hra bude prostým remakem nebo napodobeninou té staré.

Zatímco I.G.I. byls ze všech stran kritizovaná za tupou umělou inteligenci nepřátelských vojáků, vývojář Daniel Wengenroth se právě na úpravu AI hodně soustředil. Podle všeho by měla být velmi propracovaná a přizpůsobivá, se systémem odvahy a zcela bez skriptovaného chování. Také by bylo velkým překvapením, kdyby Beyond Enemy Lines neobsahovala možnost uložit hru v průběhu mise, jejíž absence mohla za další kritické připomínky na adresu I.G.I.

Projekt se na Kickstarteru snaží vybrat pouhých 7 500 euro, což je na moderní, realisticky vypadající střílečku až podivně málo. Malé nároky jsou způsobeny několika důvody. Například tím, že Wengenroth je jediným vývojářem, který na hře pracuje, a tak nemusí platit žádný tým. Zároveň je celá hra už notně rozpracovaná. Všechny základní mechaniky jsou na místě, ale ještě je potřeba vyladit třeba 3D modely nebo zvuk. A na to snad nebudou potřeba miliony.

Pokud všechno půjde dobře, vydání je plánováno na počátek příštího roku. Pokud byste si hru chtěli vyzkoušet už dřív, můžete si zdarma stáhnout demo alfaverze.  

zdroj: Archiv

Nejnovější články