Temná detektivní adventura Tokyo Dark se oblékla do anime stylu
zdroj: tisková zpráva

Temná detektivní adventura Tokyo Dark se oblékla do anime stylu

9. 8. 2017 10:12 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Iniciativa Square Enix Collective (víc jsme psali zde) se zdá jako čím dál tím lepší nápad. Menší finanční výpomoc, mediální zastoupení, podpora kickstarterových kampaní a všeobecné rozdávání rad indie vývojářům vybraných projektů dalo vzniknout již spoustě povedených titulů, mezi které patří například The Turing Test, Children of Zodiarcs nebo třeba Black The Fall. A na obzoru je další nadějně vypadající titul, tentokrát klasická point-and-click adventura Tokyo Dark s anime tváří.

I Tokyo Dark si díky Square Enix Collective prošla velice úspěšnou kampaní v roce 2015, kdy se jí požadovaných 40 tisíc kanadských dolarů podařilo vybrat hned pětinásobně. A aby taky ne, temná detektivka z tokijského podsvětí využívající anime styl nejen v grafice, ale i ve formě komunikace postav, vytváří neokoukanou podívanou.

Ve hře se ujímáte role detektivky Ayami Itō, která se v nejhorších částech rušného velkoměsta snaží vypátrat svého ztraceného parťáka. Budete se řídit nalezenými stopami, sbírat klíčové důkazy a dělat těžká rozhodnutí, která ovlivní Ayamin vztah k městu a jeho obyvatelům.

zdroj: Archiv

Tokyo Dark se inspiruje v tom nejlepším z her jako Shenmue, Heavy Rain, Clocktower a The Blackwell Legacy, takže vás čeká větvení vztahů s důležitými postavami na základě vašich činů, formování konečného výsledku příběhu a samozřejmě řešení zapeklitých hádanek, k jejichž rozuzlení má vést více cest.

„V Tokyo Dark jsme chtěli docílit toho, aby se hráči sami sebe neustále ptali, zda jsou pouhý krůček od vyřešení hádanky nebo ten samý krůček od zešílení. Zda pomalu odkrývají živoucí stíny městské temnoty skryté před zraky ostatních nebo si to vše sami vymýšlí,“ popisuje cíle hry Maho Williams, producent vývojářského týmu Cherrymochi.

Tokyo Dark vychází již 7. září na Steamu a díky velkému úspěchu na Kickstarteru se můžete těšit na tři dodatečné kapitoly, dvě z nich z městských částí Tokia (Kabukičó a Akihabara) a jedna z tajemného lesa sebevrahů (Aokigahara). Hra bude mít i NewGame+ mód, ve kterém Ayami vídá záblesky budoucnosti a těšit se můžete i na plně animované sekvence.

Nejnovější články