Temná roguelike adventura Below vás příští týden konečně vezme pod povrch
zdroj: tisková zpráva

Temná roguelike adventura Below vás příští týden konečně vezme pod povrch

9. 12. 2018 12:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pětileté čekání na hru, která měla vyjít po boku Xbox One, bude příští týden u konce. Studio Capybara Games se s vývojem nadějné atmosférické roguelike adventury Below trápilo déle, než očekávalo, což jsme sledovali prostřednictvím informací o několika odkladech. V dubnu bylo přislíbeno letošní vydání a tentokrát bude slib konečně vyplněn. Pokud se tedy v horizontu jednoho týdne něco nezvrtne…

Jen pro připomenutí: Below vyniká temnou atmosférou záhadných míst ukrytých pod povrchem, do kterých se vydáváte čenichat a přežívat. Adventura se zde potkává se survivalem a roguelike prvky, mezi které patří procedurálně generované úrovně a permanentní smrt.

Avšak nejde o hru z řad hektických izometrických sekaček. Below je mnohem pomalejší a dává prostor budování tíživé atmosféry, o kterou se stará jednak temnota, jednak hluboké ticho, které čas od času rozříznou zvuky podivných monster.

zdroj: Archiv

Chcete-li odhalit tajemství těchto hlubin a toho, co leží možná ještě hlouběji pod nimi, musíte z mála nalezených surovin vytvořit zbraně a léčivé prostředky, jinak se daleko nedostanete. Rovněž se pořádně spřátelíte se světlem, se kterým máte společné nepřátele.

Vypadá to zkrátka skvěle (jako něco, co bych si nejraději dal na Switchi, ale bohužel). Below vychází příští pátek 14. prosince na PC a Xbox One, přičemž na Xbox One X počítejte s podporou 4K při 60 FPS. Cena ještě nebyla stanovena.

Nejnovější články