Temný vesmír v Sunless Skies pohltí vaší lokomotivu v předběžném přístupu již 30. srpna
zdroj: tisková zpráva

Temný vesmír v Sunless Skies pohltí vaší lokomotivu v předběžném přístupu již 30. srpna

2. 8. 2017 17:33 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dva roky stará Sunless Sea dokázala mezi svými žánrovými kolegy zaujmout temnou atmosférou padlého viktoriánského Londýna a námořní tematikou. Tenkrát jste se se svou lodí vydávali na průzkum neznámých vod, bojovali s hlubinnými monstry a vytvářeli si tak vlastní příběhy. Failbetter Games hodlají na úspěch Sunless Sea navázat v podstatě druhým dílem Sunless Skies, který se, jak už název napovídá, přesouvá do oblak. A jeho raná verze dorazí již na konci tohoto měsíce.

Že i Sunless Skies bude mít úspěch, je jasné už dávno. Hra si v únoru letošního roku prošla Kickstarterovou kampaní, ze které vývojáři odešli s trojnásobným úsměvem. Jejich cílem bylo vybrat 100 tisíc liber, což je částka, kterou se podařilo vybrat předešlému titulu Sunless Sea. Nicméně tato částka by pokryla pouhou třetinu vývoje.

Téměř 12 tisíc lidí se složilo na konečnou částku 378 tisíc liber, což je o celých 48 tisíc víc, než bylo na celý projekt potřeba. Peníze však neskončily někde na Havaji (i když někam na dovolenou se letět musí), ale zajistily spoustu dodatečného obsahu. Vývoj jde navíc pěkně hladce, protože hra je již připravena odhalit se širšímu publiku v předběžném přístupu na Steamu a GOGu.

zdroj: Archiv

V první fázi early accessu vám bude k dispozici jedna ze čtyř lokací v oblasti High Wilderness, která je tvořena poletujícími městy, mezi kterými se budete přepravovat parní lokomotivou bez nutnosti kolejí. Dostupná oblast nese název Reach a slouží jako předěl mezi velkými společnostmi britské koruny a nezávislými osadníky. Takže to tam bude pořádně jiskřit a půjde vám o krk na každém kroku.

Těšit se můžete na základní kostru hratelnosti, která zahrnuje průzkum okolí, kotvení ve vesmírných přístavech, interakci s příběhy, obchodování, bojování a samozřejmě také umírání. „Jakmile hráčům umožníme předběžný přístup do hry, získáme tak velice důležitou zpětnou vazbu a data, která nám pomohou s vytvořením výtečné, nádherné a nebezpečné hry,“ zní vyjádření autorů.

Sunless Skies tedy začne svou několikaměsíční dráhu veřejného vývoje již 30. srpna. Postupně se do hry budou přidávat zbylé oblasti a mechanismy, až bude jednoho krásného dne konečně prohlášena za hotovou. Pokud patříte mezi backery, začněte vyhlížet emailovou schránku, kde se objeví klíč na vámi zvolenou platformu. Ostatní si budou moci hru zakoupit za 25 dolarů.

Nejnovější články