The Beard in the Mirror představuje výlet do minulosti adventur
zdroj: tisková zpráva

The Beard in the Mirror představuje výlet do minulosti adventur

31. 10. 2016 16:00 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Aby těch klasických klikacích adventur dnes nebylo málo, tak po dalším počinu Charlese Cecila tu máme ještě jeden titul s ambicemi zavzpomínat na zlaté časy adventur. Tento se jmenuje The Beard in the Mirror a pochází od nezávislého týmu s netradičním jménem Oh, a Rock! Studios. Zatímco The Little Acre ale chce představit klasické adventury modernímu publiku, tahle hra chce spíš zavzpomínat na pixelaté časy.

Hlavním hrdinou je dvaadvacetiletý Paul, který měl o životě jasno – ten jeho měl začít hned po škole, chtěl mít ženu, snad i děti, pochopitelně práci snů. Jenže ne vždy jde vše podle plánu a Paul tak živoří v nezáživné práci a vrací se do prázdného bytu. To se však může již brzy změnit a zvrat nastává v momentě, kdy se u postele hlavního hrdiny jedné bouřlivé noci zjeví neznámá žena.

Události poté naberou rychlý spád a za dveřmi Paulova bytu náhle není očekávaná chodba, ale celý neznámý svět plný monster, přátelských NPC a všech těch klasických i méně klasických prvků fantasy, trojhlavého trolla nevyjímaje. Pozoruhodné je na hře navíc to, že jej má na svědomí manželská dvojice, jež si navíc bere inspiraci z klasických adventur z dílen týmů LucasArts a Sierry.

Již to samo o sobě zní jako zajímavý koncept minimálně po stránce inspirace, přesvědčit se ale o kvalitách hry můžete již nyní – za necelých 300 korun je hra k mání na Steamu a sami tak můžete zkusit, jak se návrat ke kořenům vydařil.

zdroj: Archiv

Nejnovější články