To nejlepší z Games.cz - Nechť hry započnou
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Nechť hry započnou

15. 10. 2017 15:00 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Tak nám pomalu začíná sezóna. Rozlehlá Middle-Earth: Shadow of War je venku, těsně následovaná hororem The Evil Within 2. Fanoušci Gothicu si za nedlouho vyzkouší rozpačitě vypadající Elex, zatímco příznivci závodů se zase budou moct ponořit do nového Gran Turisma. Krátce poté dojde i na South Park: The Fractured But Whole, ale tím to všechno pořád teprve začíná. Herní nával startuje a my jsme u toho. Snad to všechno stihneme zahrát a vy přečíst. Držíme palce, sobě i vám.

Recenze

SteamWorld Dig 2
SteamWorld Dig 2 - recenze
Malou neřestí videoher, a samozřejmě nejen jich, jsou nekončící příběhy. Člověk má pocit, že zachraňuje svět nadarmo, když v závěru jednoho dobrodružství ihned vzklíčí semínko druhého. Stalo se to i v hornické arkádě SteamWorld Dig, jejíž druhý díl začíná přesně tam, kde se původní jaksi neuzavřel. Laciný oslí můstek ale naštěstí nevznikl nadarmo. Návrat pod zemi plnou monster a drahokamů je totiž ve všech ohledech příjemnější než minule. 
cuphead_front
Cuphead - recenze
Díky nezávislým vývojářům vznikl nový druh videoher, pro které není důležité přibližovat se realitě, ale například kresleným pohádkám. Arkáda Cuphead je od nich prakticky k nerozeznání, i když zdání nakonec poněkud klame. Není to zábava pro děti, a dokonce ani pro většinu dospělých, protože pod andělskou tváří cení zuby ďábelská obtížnost. Bravurně napodobený americký animák si v extrémně drsné akci užijí jen ti nejotrlejší. 
Knack 2
Knack 2 - recenze
Před čtyřmi lety to začalo. Velká prezentace nové konzole a jeden z launchových titulů, který měl provázet nový Playstation 4 na cestě k zářné budoucnosti. Zatímco konzoli se dlouhodobě daří, první Knack se stal otloukánkem, který si nevysloužil zrovna lichotivá hodnocení. Teď je tu ale druhý díl, u kterého se můžeme ptát: “Je to vůbec potřeba?”
marioLuigi
Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions - recenze
Mario, to zdaleka není jen běhání zleva doprava a hopsání na palice hloupých goombů. Mario, to je i závodění v motokárách, sportování na Olympiádách, bojování v rinzích, taktizování s šílenými králíky od Ubisoftu… no a sem tam i nějaké to RPGčkování. Jinými slovy, snad až na krvavé střílečky (a kozí simulátory) vyzkoušel Mario už všechny žánry. A většinou se mu tam i dařilo. Nejnovější RPG s krkolomně dlouhatánským názvem Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions naštěstí není výjimkou.
FIFA 18
FIFA 18 - recenze
Mám jeden sen. Tím snem je dokonalá fotbalová hra, kterou by vůbec nešlo rozeznat od reálného fotbalu. Pak se z toho snu probudím a uvědomím si, že je vlastně docela pitomý, protože bych ve skutečnosti vážně nechtěl u každého mače strávit hodinu a půl. V ranním světle odrážejícím se od hladinky mléka s cereáliemi pak svůj sen reformuju. Stačila by mi hra, u níž bych prakticky neměl co kritizovat, u níž by požitek ze samotného hraní a ze struktury módů okolo kulminoval v pocit blaženého naplnění. Snadné, že? Hm, jistěže ne. PES 2018 se přiblížil první polovině, ovšem ve druhé selhal. A FIFA 18? Tak ta to má přesně naopak.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Four Horsemen
Integrovat se, nebo zůstat věrný tradicím? Four Horsemen pokládá složité otázky
Od hry jménem Four Horsemen bych čekal epicky apokalyptickou tematiku ve stylu série Darksiders, ale to bych byl tedy opravdu hodně vedle. Studio Nuclear Fishin‘ Software totiž pod tenhle název skrylo kombinaci vizuální novely a simulátoru života, v níž se ujmete role náctiletého přistěhovalce do cizí země. To před vás staví fascinující volbu: budete se držet svých vlastních tradic a odmítnete zapadnout, nebo se radši pokusíte integrovat, jak nejlépe to půjde, a vykašlete se na vlastní původ?
stronghold
Stronghold 2 se vrací ve Steam edici s podporou Workshopu a multiplayerem
Stronghold 2, dnes už klasickou realtime strategii, jste si na Steamu doposud mohli koupit jen v rámci Stronghold Collection. Ta ovšem od roku 2014 postrádala jednu z klíčových součástí této série – multiplayer. To ovšem nyní napravuje nová verze téhle dvanáct let staré hry. Jmenuje se Steam Edition a jak byste od názvu čekali, přinese především podporu mnoha funkcí spojených se Steamem a s tím i tolik potřebný multiplayer.
Wolfenstein II - milkshake
„Pryč s nacisty!“ hlásá slogan k Wolfenstein II: The New Colossus, a některým lidem se to vůbec nelíbí
Jenom ten, kdo velice pozorně sledoval i ty zdánlivě nejnicotnější informace o chystaném Wolfenstein II: The New Colossus, si z různých indicií mohl odvodit jednu nečekanou pravdu: ve hře budete zabíjet nacisty. Vím, je to neskutečně šokující – vždyť zatím se podobná aktivita v sérii objevila v pouhých sto procentech případů! Není divu, že někteří lidé vůbec nebyli spokojení s marketingovým hashtagem #NoMoreNazis a twitterovým sloganem Make America Nazi-Free Again a začali tvůrce kritizovat. A tak musel vystoupit marketingový ředitel Bethesdy Pete Hines, aby celou situaci uvedl na pravou míru.
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Do Ghost Recon Wildlands dorazilo PvP. Celou hru si můžete o víkendu vyzkoušet zadarmo
Střílečka Ghost Recon Wildlands se dnes dočkala přídavku, který by do Bolívie mohl přitáhnout řadu nových hráčů, a určitě i pár těch starých – zvlášť takových, co je už omrzelo kooperační odstraňování drogových bossů. Mód Ghost War přináší PvP bojování ve čtyřčlenných týmech, nové třídy, mapy a řadu dalších novinek, jak popisuje Adam. Máte chuť si Wildlands i s novým kompetitivním aspektem vyzkoušet? Není problém. Ubisoft od čtvrtka do neděle nabídne na všech platformách víkend zdarma.
Hawken
Je dobojováno. PC verze multiplayerových bitev s mechy Hawken nadobro končí
Tomuto konci se nedá moc divit. Multiplayerová střílečka s obřími bojovými roboty Hawken se potýkala s problémy prakticky po celou dobu vývoje. Když v roce 2014 rozjela svou neklidnou kariéru v early accessu, přitáhla k sobě úctyhodný počet hráčů. Jenže pak se dostaly ke slovu peníze, vývoj zamrzl a základna fanoušků se začala rozpadat. Bohužel nadešel nevyhnutelný hořký konec.
portrait yves-guillemot
Ubisoft odkupuje a ruší vlastní akcie, aby zabránil nepřátelskému převzetí ze strany Vivendi
Ubisoft je v otevřené válce, a tentokrát v ní nebojují templáři proti asasínům, Ghosti proti drogovým kartelům nebo chlápek se samopalem proti vražednému americkému kultu. Dokonce v ní, pokud vím, zatím nebyla prolita ani kapka krve, ale její výsledek je o to důležitější. Firma se už dlouho brání tomu, aby nad ní převzal kontrolu ohromný francouzský mediální konglomerát Vivendi, a v blízké budoucnosti se pravděpodobně dočká malého vítězství. Hodlá totiž skoupit zpátky 4 miliony svých vlastních akcií a následně je okamžitě zrušit.
Assassin's Creed: Origins
Assassin’s Creed Origins přidá po vydání mumie, nemrtvé i Hordu
Vydáním Assassin’s Creed Origins vaše egyptská odysea teprve začne. Podobně jako u téměř každé velké hry, ani v tomto případě vás Ubisoft neochudí o dodatečný obsah po vydání a sebe o peníze z prodeje season passu. Ten vám hru rozšíří o dvojici příběhových DLC a několik dalších drobností, zatímco bezplatný obsah plánovaný na tento i příští rok zase nafoukne Origins i pro ty, kterým se už do season passu investovat nechce.
Football Manager 2018 - skauting
Realistické skautování, kamarádství uvnitř týmu… Football Manager 2018 se prezentuje sympatickými novinkami
Vývojáři ze Sports Interactive pomalu začínají do světa vypouštět videa popisující novinky v chystaném Football Manager 2018, a hned první dva kousky jsou zatraceně zajímavé. Jeden z nich se týká úplně nového prvku v podobě dynamiky vaší sestavy, kdy se hráči přátelí jeden s druhým a včleňují se do různých sociálních skupin, ale mě ještě víc upoutala ukázka předělaného systému vyhledávání a kupování hráčů. Ten se změnil téměř k nepoznání, a na první pohled bych řekl, že určitě k lepšímu.
The Evil Within 2
V pátek 13. můžete začít šílet s The Evil Within 2
Kdo by to byl řekl, že od vydání prvního dílu The Evil Within uběhly již tři roky. Uteklo to jako pět litrů krve ze Sebastianova krku po setnutí hlavy nějakou vředy pokrytou obludou. Tři roky zní jako docela dlouhá doba na odpočinek po všech těch strastech, ale bohužel pro Sebastiana ještě není všemu konec. Už zítra se totiž vydá hledat svou ztracenou dceru Lily v pokračování The Evil Within 2.
Hunt: Showdown
Dvanáct minut Hunt: Showdown ukazuje nutnost týmové spolupráce a naslouchání svému okolí
Crytek nám představil svou multiplayerovou kompetetivní kooperaci již na několika videích. Tři vývojářské deníčky se zabývaly historií a hratelností, smrtící výbavou a level designem, zatímco temné záběry z letošní E3 odhalily lov nechutného pavouka. Toho samého pavouka loví dvoučlenný tým i v nových záběrech, tentokrát však ve dne a s dodatečným komentářem kreativního ředitele Magnuse Larbranta.
Destiny 2
Zkontrolujte si, kdy a na čem rozchodíte počítačovou verzi Destiny 2
Zatímco majitelé PlayStation 4 a Xbox One se už déle jak měsíc prohánějí po úžasném vesmíru v Destiny 2, těm s PC nezbývá než ještě nějakou dobu ohryzávat monitory a sledovat ostatní, jak se skvěle baví. PC verze vychází za 11 dní a díky Bungie blogu si můžete zkontrolovat, zda je váš počítač připravený po hardwarové stránce.
Star Wars Battlefront II
EA a DICE hasí mikrotransakční požár kolem Star Wars: Battlefront II
Otevřená beta Star Wars: Battlefront II je u konce a vývojáři děkují všem zúčastněným. A samozřejmě taky hasí mikrotransakční oheň, který nechali rozhořet na všech možných webech a na YouTube, jen jim to moc dobře nejde. Soudě dle bety může mít druhý Battlefront docela velký problém s vybalancováním hry, kterému se zjednodušeně říká pay to win. To se teď snaží tvůrci trochu nešikovně adresovat s tím, že v betě jsme viděli jen malou ukázku, nikoliv celý systém loot boxů a progrese.

Videa

gamesplay_uncharted5
LongPlay – Uncharted: The Lost Legacy #5
Náš seriálový LongPlay samostatné odbočky Uncharted: The Lost Legacy pokračuje. Naposledy se archeologický výprava zvrhla v akční orgie, kde nechyběla RPG, obrnění střelci s kulomety a také jedno pancéřované vozidlo s minigunem. Prostě radost pro Adama vyznávajícího stealth. Aleše, který už na konci brbral, jestli toho střílení není příliš, nakonec uspokojil megalomanský puzzle, při němž se musela synchronizovat soustava zrcadel.
Games TV
Nový díl Games TV rozebírá Divinity: Original Sin 2, Cuphead a Ruiner
Herní podzim nabírá obrátky! Nový díl série Divinity, nostalgická skákačka Cuphead nebo stylová kyberpunková řežba Ruiner nám kradou desítky hodin, a proto si vysloužily další zevrubný pohled, tentokrát prostřednictvím našeho herního pořadu.
FC345
Fight Club #345: Támhle jsou dveře!
V našem pravidelném podcastu Fight Club s krásným číslem 345 tentokrát usedl jako host Lukáš Macura. Ten představí, co zrovna kutí v Cinemaxu (nápověda – Rytmik) a spolu s ním ve studiu zasedli Petr Poláček, Adam Homola a Vašek Pecháček. Mezi dalšími tématy bude třeba diskuse o tom, jak moc představuje obtížnost plus pro samotnou hru a to na příkladu Cuphead.
gamesplay_FIFA_PES
GamesPlay – FIFA 18 a PES 2018
Svůj dlouholetý boj si dvě hlavní fotbalové značky tentokrát vybojují v našem GamesPlayi. Nejprve dojde na fotbálek od Electronic Arts a následně se podíváme na ten od Konami. FIFA 18 a Pro Evolution Soccer 2018 v našem videu zhodnotí Vašek Pecháček a tentokrát si k tomu přizval osobu, se kterou toho v nich odehrál nejvíc – svého bratra Vítka.
retro_dino_crisis
Retro GamesPlay – hrajeme Dino Crisis
„Dino Crisis, občas fakt nevěděli, jak ty hry pojmenovávat,“ zaznělo tuhle v redakci. Na což ovšem Petr s pokrčením ramenou odpověděl: „Tak…jsou tam dinosauři a je tam krize…“ Což asi nejlépe shrnuje obsah hry, která vyšla v roce 1999 na PlayStationu a o rok později na Dreamcastu a PC. Jenže Dino Crisis dnes nehrajeme náhodou, protože pod touhle hrou je podepsaný japonský vývojář Šindži Mikami, jehož The Evil Within 2 dnes vychází.

Nejnovější články