Total War: Rome II vyjde 3. září, první DLC přinese Řeky
zdroj: tisková zpráva

Total War: Rome II vyjde 3. září, první DLC přinese Řeky

9. 5. 2013 16:38 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tak už víme kolik si připravit z metru na stříhání. 3. září se vrátí starověk a v něm velmi očekávaná strategie Total War: Rome II. Zároveň bylo představeno první DLC, které budou mít ti, kdo si hru předobjednají zadarmo. V něm najdete trojici řeckých států, po nichž se všichni ptali. V rámci řeckého „culture packu“ se tak představí Athény s Sparta, tedy duo, které v době, kdy hra začne, už bylo jen stínem někdejší slávy (ale vy to budete moci změnit) a Épeiros, odkud se Pyrrhos vydal na Řím a do knihy nejslavnějších citátů.

Samotné řecké státy dostaly i vlastní stránky na Total War wiki, kde jsou načrtnuté slabiny a silné stránky států. Sparta bude mít díky podmanění heilótu tvrdou rukou menší problémy s nespokojeností otroků, ale zase se jí nebude moc dostávat přírodních zdrojů. Athény budou těžit z bohatství, velkého kulturního vlivu, který pomůže transformovat dobytá území a silného námořnictva. Ale s pozemními jednotkami to už nebude tak dobré jako u Sparty.

Épeiros si bude muset zvolit kam rozšíří svůj vliv diplomaticky a kam vojensky. Stále je tu Řím na západě, Makedonie na východě a na jihu Sparta. Armády budou hodně těžit z vlivných velitelů, jejichž aura bude mít větší dosah na bojišti a příjmů z primárně vesnického typu osídlení na rozdíl od tradičnějšího městského. Jenže kvůli pohnuté minulosti s helénskými státy bude při jednání s nimi citelná penalizace – jednoduše, už vám nebudou věřit.

...

A tím to nekončí. Ke hře bude i velmi, velmi pěkně vyhlížející speciální edice. Téhle limitky bude 22 tisíc kusů a balena bude ve stylové krabici plné bonusových tematických předmětů. Kupříkladu v ní bude hrací deska pro Tabulu, římského předchůdce Backgammonu. Dále zde budou herní žetony ve váčku a k nim replika kostek Tesserae nalezených v Herculaneu. Následně zde najdete karetní hru Punské války pro dva hráče, která se sestává z 58 hratelných karet. Pak tu najdete na plátně malovanou mapu celého území, které hra pojme a pokud by to ještě nestačilo, rovnou dostanete miniaturní stavebnici dřevo-kovového onageru, kterým třeba půjde ostřelovat kolegy v práci.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články