Total War: Thrones of Britannia vyjde v dubnu a ukáže nástrahy dobové politiky
zdroj: tisková zpráva

Total War: Thrones of Britannia vyjde v dubnu a ukáže nástrahy dobové politiky

2. 2. 2018 17:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nový Total War, tentokrát z "vedlejší" série Saga (viz článek) vychází 19. dubna. nese název Total War Saga: Thrones of Britannia a mezi tradiční dilemata bude patřit, koho si zvolíte pro svůj první průchod hrou. Jsou tu Anglosasové pod Alfrédem Velikým, Vikingové pod různými vousatými chlápky, a navíc ještě prapůvodní Keltové. Nebude to lehký výběr, zvlášť s ohledem na to, co prozrazuje nové vývojářské video - za každou stranu zažijete jedinečný a proměnlivý příběh.

V minulých Total Warech si každá frakce procházela v podstatě jedinou možnou příběhovou cestou - Caesar v daném momentu dostal za úkol dobýt Germány, a vy jste s tím nemohli nic moc udělat. Tomu je ovšem konec, protože tentokrát si cestu historií určíte vy sami.

zdroj: Archiv

Jednou za čas dostanete na výběr z několika možností. Vašemu menšímu sousedovi hrozí vikinský nájezd. Co uděláte? Provedete preventivní útok proti seveřanům? Nebudete se do toho míchat? Nebo se prokážete být nemilosrdným oportunistou a souseda jednoduše dobudete dřív, než to stihnou Vikingové? Od vašich rozhodnutí se pak odvíjejí další události, a stejně jako ukázky na začátku a konci hry budou prezentované v krásném 2,5D stylu inspirovaném dobovým uměním.

Jste už teď přesvědčeni, že se do roztříštěné Anglie devátého století prostě musíte podívat? V tom případě si hru můžete předobjednat například na Steamu za 36 eur, čímž jednak ušetříte 10 % z budoucí ceny, jednak tím podpoříte charitu. Creative Assembly věnuje 25 % výdělků z doby před vydáním hry organizaci War Child UK, která se stará o děti v oblastech postižených válkou.

A pokud si nejste jistí, že vaše mašina je na bitvu o Britské ostrovy dost mocná, připravte se na rozptýlení veškerých pochybností. Vývojáři zveřejnili i hardwarové nároky:

MINIMÁLNÍ:
OS: Windows 7 64Bit
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo 3.0Ghz
Paměť: 5 GB RAM
Grafika: NVIDIA GTX 460 1GB | AMD Radeon HD 5770 1GB | Intel HD4000 @720p
30 GB volného místa na disku

DOPORUČENÉ:
OS: Windows 7 / 8 (8.1) / 10 64Bit
Procesor: Intel® Core™ i5-4570 3.20GHz
Paměť: 8 GB RAM
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 770 4GB | AMD Radeon R9 290X 4GB @1080p
30 GB volného místa na disku

Nejnovější články