Třetí část medvědí detektivky Bear With Me je za rohem
zdroj: Vlastní foto autora

Třetí část medvědí detektivky Bear With Me je za rohem

7. 9. 2017 14:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před rokem to začalo a po roce to skončí. Epizodická detektivní adventura Bear With Me vyjeví svá poslední tajemství ve třetí epizodě již za měsíc a i tentokrát je se na co těšit. Pavel Válek shrnul první dvě epizody do jedné recenze a byl velice spokojen: „Vtipná, propracovaná a velice dobře napsaná detektivní adventura, která chytře mísí vážnost noirového příběhu s hravostí dětské představivosti.“ Lepší definici této netradiční směsice srandy, sarkasmu a vážnosti byste hledali těžko.

Na černobílou scénu se opět vrací desetiletá holčička Amber, která s pomocí svého plyšového medvídka – v tomto případě spíše správně zahořklého detektiva Teda E. Beara – hledá svého ztraceného bratra Flinta. V cestě jim však stále stojí tajemný zlý muž známý jako Red Man.

Tentokrát ale nezačínáte s oběma hlavními postavami na place najednou, protože Ted musí nejprve najít zmizelou Amber, která možná byla a možná nebyla unesena. Pouze on ji může zachránit od čehokoliv, co ji sužuje a pouze ona se může jednou provždy zbavit muže v červeném. A až se tak stane, snad se konečně najde i ten dlouho ztracený bratr.

zdroj: Archiv

Nemůžu se zbavit pocitu, že nás s poslední epizodou čeká docela jiné prostředí, než na jaké jsme byli dosud zvyklí. Za tyto pocity může doprovodný trailer. Zatímco první dvě epizody byly uvedeny správně noirovými záběry s klidným projevem sarkastického medvěda, video k trojce se zaměřuje na Amber poněkud psychedelickým, hororovým způsobem. Zdá se, že z podivuhodných okolností, které vykouzlila dětská vyděšená mysl, Amber začíná ještě více hrabat a možná se sama sobě stane největším nepřítelem.

Bear With Me začala loni v srpnu kratší první epizodou, na kterou navázala letos v únoru dvakrát delší druhá epizoda a ta třetí má být ještě větší. Pro hráče to je dobrá zpráva hned na dvou frontách – čeká vás ještě více temné zábavy, ale cenovka zůstává stejná. Třetí epizoda Bear With Me vyjde 5. října na Steamu za 5 eur. Za stejnou cenu si můžete pořídit každou z předešlých dvou epizod nebo obě naráz v balíčku za 9 eur.

Nejnovější články