Troufnete si v ponorce na celou sovětskou flotilu? Zkuste simulátor Cold Waters
zdroj: tisková zpráva

Troufnete si v ponorce na celou sovětskou flotilu? Zkuste simulátor Cold Waters

13. 7. 2017 11:31 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Bál bych se sloužit na ponorce. Představa, že vás sebemenší závada, nemluvě o nepřátelských hlubinných náložích, může poslat ke dnu, kde budete marně čekat na záchranu ze tmy, mrazu a drtivého tlaku, je děsivá. V nedávno vydané ponorkové simulaci Cold Waters se přesně před takovým osudem musíte uchránit, a zároveň napáchat co největší škody invazní flotile. Vypukla totiž třetí světová válka, a na vašich ramenech spočívá osud svobodného světa.

Cold Waters vás, podobně jako její inspirace Red Storm Rising z roku 1988, posadí do kapitánské židle nukleární ponorky amerického námořnictva. Váš cíl? Potápět sovětské lodě, ničit přístavy, likvidovat nepřátelské podvodní stroje, které vás loví. A zároveň krotit svoji krvežíznivost, protože ani jedna ze stran nemůže vydělat na případné eskalaci konfliktu, která by vedla k použití jaderných zbraní.

Vlčí smečky jsou minulostí, je čas pro vlka-samotáře. Čeká vás osamělé proplouvání pod mořskou hladinou, nebo dokonce pod ledovým příkrovem Arktidy. Můžete využít přehledný taktický mód, nebo všechny ty vybuchující pečlivě vymodelované stroje sledovat ve 3D. Cold Waters sice není žádná dechberoucí krasavice, ale rozhodně vás svým zpracováním námořního konfliktu neurazí.

zdroj: Archiv

Jen se připravte na nemilosrdnou obtížnost. Nepřátelé jsou vynalézaví a mazaní, a navíc používají skutečné protiponorkové taktiky, které předepisovala sovětská doktrína. Vy sice máte v zásobě torpéda i ničivé rakety, a občas dokonce můžete na pobřeží vysadit elitní komando SEALs, ale většinu času jste sami proti přesile. Nejúčinnější zbraní tak bude bleskový útok a okamžitý útěk před dotěrnými torpédoborci a helikoptérami. A vaším nejlepším kamarádem nebude ani tak periskop, jako spíš realistický model sonaru.

To všechno si můžete užít v rámci dvou dynamických kampaní, na něž sice svými činy budete mít zásadní vliv, ale to neznamená, že můžete celou válku vyhrát sami. Je klidně možné, že navzdory vaší hrdinné akci, při níž vlastnoručně potopíte ruskou letadlovou loď i s eskortou, Rudá armáda dobude Británii či Island, a to jste pak v pořádném průšvihu. Rázem bude těžší doplnit palivo, opravit poškození, a tak dále.

Sázky zkrátka nemůžou být vyšší. Pokud se chcete postavit tváří v tvář rudému přílivu, zamiřte na Steam, kde Cold Waters seženete za 37 euro.

Nejnovější články