Tvůrce Alone in the Dark vydal svůj stealth horor 2Dark
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Alone in the Dark vydal svůj stealth horor 2Dark

19. 3. 2017 14:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pan Smith býval detektiv, ale nakonec práce nechal, aby si užíval života s rodinou. Teď je jeho manželka mrtvá a jeho děti, podobně jako mnoho dalších z města Gloomywood, unesené. Smith se tedy vydává do temného podsvětí města, aby nalezl své děti a dál… to se uvidí. Pokud vám děj 2Dark zní jako zápletka, která by sedla k akční řežbě ve stylu Maxe Paynea, máte pravdu, ale to by nesměl za hrou stát Frédérick Raynal, který má na svědomí třeba první Alone in the Dark. Takže zapomeňte na hrdinské pobíjení desítek nepřátel, tady se budete bát.

Ač by se to na první pohled nemuselo zdát, hlavně kvůli vizuálnímu stylu, 2Dark je temná, znepokojující hra a to ani ne tak kvůli všudypřítomným stínům, ale motivům a emocím. Bizarní sebranka, která stojí za únosy dětí patří spíš do filmů jako Sedm a ve hře se velmi rychle propadnete do světa na pokraji příčetnosti, kde každý chybný krok může znamenat smrt. Nejen vaší, ale i dětí.

2Dark je v základu stealth adventura, kde akce je spíše nouzové řešení a především budete muset využívat svůj notně vystresovaný mozek. Na jednu stranu vás stíny mohou skrýt, na druhou mohou i něco skrývat. Baterka se vždycky hodí, ale kromě toho, že na vás může upozornit se také jednou vybije. Obecně, všeho je zde nedostatek a nic nefunguje věčně. Je hezké, že máte svůj věrný služební revolver, ale s municí je třeba šetřit.

zdroj: tisková zpráva

Navíc, i když děti najdete a osvobodíte, čeká vás cesta na svobodu, která se díky přítomnosti zachráněných ještě ztěžuje. Když se někde zastavíte příliš dlouho, třeba abyste důkladně obhlédli situaci, děti se mohou začít pošťuchovat a nebo naopak plakat ze všeho stresu, což k vám přiláká nepřátele. I uložení pozice je rizikové. Provedete jej zapálením cigarety, s z níž si pan Smith slastně potáhne, ovšem stejně tak se může i rozkašlat a nastane podobný problém jako s plačícími dětmi.

Svět 2Dark je morbidní, temný a depresivní. Je jasné, že Frédérick Raynal kráčí ve stopách, které vynesly Alone in the Dark do pozice tak oblíbené hry a pokud máte chuť na stylový, atmosférický horor, můžete si hru už koupit na PC, PS4 i Xbox One. 

Nejnovější články