Tvůrce Diabla vydává akční survival RPG It Lurks Below podobné Terrarii
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Diabla vydává akční survival RPG It Lurks Below podobné Terrarii

3. 6. 2019 12:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Diablo, Diablo II a Hellgate: London. Mít takové hry ve svém životopise není vůbec na škodu. Tematicky to, pravda, trochu kazí Marvel Heroes, ale Davidovi Brevikovi jeho obrovské zásluhy v historii počítačových her prostě upřít nemůžeme. A jak se zdá, i jeho nejnovější akční nářez It Lurks Below má kvalit na rozdávání.

Brevik při tvorbě svého nejnovějšího dítka zužitkoval 28 let zkušeností herního vývoje. Do It Lurks Below se proto nutně promítlo Diablo, hlavně tedy ve smyslu RPG prvků. Do placatého pixelartového světa plného démonů se pustíte v jednom z osmi povolání – bard, klerik, kouzelník (enchanter), nekromancer, paladin, zloděj, válečník a čaroděj (wizard).

Zbytek hry se inspiroval převážně u Terrarie a jí podobných. Takže zatímco na povrchu planety budujete vlastní obydlí s obrannými systémy, o pár pater níž už čelíte hordám krvelačných bestií. It Lurks Below vsází na náhodně generované úrovně, náhodné statistiky nacházených předmětů a bůhví, co dalšího nepodléhá náhodě.

zdroj: Archiv

Nebezpečné podzemí skýtá skrytá zákoutí, mocné bossy a spoustu tajemství, jejichž odhalování vám poodkrývá informace o zdejším světě. Nechybí strom dovedností, který podpoří vaši schopnost přežít. Tedy pokud sáhnete po survival módu, pro který je hra primárně vytvořená.

Kromě něj je v nabídce ještě mód Descent, kterému chybí survival prvky a trojici uzavírá Creative, ve kterém vás netrápí invaze nepřátel a můžete se tak v klidu věnovat stavbě pevnosti. První dva módy mají ještě hardcore obtížnost, která se vyznačuje permanentní smrtí.

zdroj: Archiv

It Lurks Below byla v early accessu od loňského dubna. Brevik naslouchal komunitě, prý četl veškerou zpětnou vazbu a hru podle ní formoval. Nyní už je venku její hotová verze, která na Steamu sbírá samou chválu. Je hezké vidět legendu vrátit se na scénu v plné síle.

Nejnovější články