Tvůrce Sunless Sea vydá na konci května prapodivný Cultist Simulator
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Sunless Sea vydá na konci května prapodivný Cultist Simulator

11. 4. 2018 14:39 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

S kartami řízenou hrou Cultist Simulator jsem se poprvé setkal před víc jak půl rokem. Nejenže ani zdaleka nejde o simulátor (ne v takové podobě, v jaké bych očekával), ale to, co mi nabídla tehdy dostupná alfa verze, ve mně zanechalo velmi rozporuplné pocity, viz článek. Je dost dobře možné, že chyba byla ve mně (a v chybějícím tutoriálu), takže není moudré dělat ukvapené závěry. Nové záběry ve mně sice touhu nevyvolaly, ale třeba zaujmou vás.

Cultist Simulator si kdysi prošla úspěšnou kickstarterovou kampaní a její backeři si už dávno osahali různě rozpracované verze hry. Ostatní zájemci si mohou poznamenat datum 31. května, kdy hra vyjde v plné verzi na Steamu.

V Cultist Simulator je dobře patrný rukopis autora, který se může pochlubit spoluprací na Sunless Sea a Fallen London. Přestože hru tvoří v podstatě jen kartičky představující různé předměty a činnosti, hlavním výstupem je silně příběhový zážitek.

zdroj: Archiv

Hra klade důraz na svobodu. Svůj osud máte pevně sevřený ve vlastních rukách. Můžete se vydat cestou dobra i cestou zla, upřednostnit kariéru před rodinným životem a naopak, přidat se do libovolného kultu, stanout v jeho čele, nabírat nové členy, povyšovat je…

V každém případě vás čeká velké množství příběhů majících dopad na celou vaši dějovou linku. Hra slibuje materiál na 20-40 hodin, přičemž počítá s tím, že budete umírat. Jedna pouť tak skončí, ale další na ni naváže a bude čerpat z vědění padlého předchůdce.

Věřím, že mé půl roku staré rozporuplné dojmy byly způsobené rozpracovaností Cultist Simulator. Teď to totiž nezní tak špatně a kdo ví, třeba se za měsíc a půl objeví klenot, který nám všem ještě vyrazí dech. Rozhodně budu radši za takový scénář, než aby hra zapadla a my si ji pak připomněli až při oznámení nějakého dalšího projektu studia Weather Factory.

Nejnovější články