Tvůrčí Astroneer vstoupí do early accessu v půlce prosince
zdroj: tisková zpráva

Tvůrčí Astroneer vstoupí do early accessu v půlce prosince

12. 12. 2016 14:44 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Astroneer, další z řady budovatelských a těžících her, kde je vaším nepřítelem jen vaše vlastní představivost a případně věci jako gravitace jsme představili v září a než se nadějete, už si její základní systémy budete moci vyzkoušet v rámci předběžného přístupu na Steamu. Do něj vstoupí 16. prosince, přičemž si zde pobude rok až dva. Zatímco jinde by podobný rozptyl vyvolal řadu otazníků, u sandboxové hry, kde můžete měnit povrch planet a vesele mezi nimi cestovat, se zdá být obezřetnost tvůrců na místě. 

Aktuální verze hry nabídne pět základních pilířů hry – objevování, překlenování (video vám jasně ukáže, co se tím myslí), těžba, přesun a transformace. Lépe, než tahle pětice slovíček vám ale přibližný obsah hry předvede samotné video, v němž si uděláte solidní obrázek o tom, jak asi budou jednotlivé systémy vašeho kosmonauta vypadat.

zdroj: Archiv

V plné verzi ovšem už můžete počítat s celou soustavou planet mezi nimiž cestujete, měníte je k obrazu svému a také se snažíte přežít, protože ne každá planeta je zcela bez rizik, kam se počítá i počasí. Nicméně, svou vesmír budete moci sdílet s až třemi dalšími hráči, s nimiž půjde vytvářet základny, složité systémy, díky kterým se prokopáte až k planetárním jádrům, půjde těžit různé suroviny a klidně mít i vlastní verzi mikroekonomiky.

Astroneer bude k dispozici na Steamu od 16. prosince, přičemž detaily ohledně přesného obsahu early access verze se teprve dozvíme, momentálně tvůrci ještě nemají zkompletovaný tento build. 

Nejnovější články