Tvůrci Big Pharmy přicházejí s tycoonem vodního světa Megaquarium
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Big Pharmy přicházejí s tycoonem vodního světa Megaquarium

6. 9. 2018 10:12 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nevím, jak to cítíte vy, ale pro mě osobně není Zoo Tycoon úplný bez datadisku Marine Mania. Budování vodních nádrží, sledování delfínů proskakujících obručí a – přiznejme si – vhazování návštěvníků do vody plné žraloků byla prostě skvělá zábava. Z traileru se sice nedozvíte, zda vám novinka Megaquarium dovolí podobné tragické scénáře, ale každopádně se stanete majitelem ryze vodního světa.

Tvůrci ze studia Twice Circled nejsou úplnými nováčky. Před třemi lety o sobě dali poprvé vědět strategickou hrou Big Pharma, která sice nezvedala ze židlí, ale nabídla pohled na ve hrách nevídané odvětví pásové výroby léčiv. Obě hry spolu na první pohled sdílejí podobné uživatelské rozhraní, ale ve své podstatě se odlišují, jak jen to jde.

Zatímco v Big Pharma je hlavní náplní hratelnosti tvoření spletitých zařízení přetvářejících různé látky ve více či méně nápomocné léky a jejich následný prodej (v podstatě takové Factorio „na drogách“), Megaquarium má mnohem blíž třeba ke klasickému RollerCoaster Tycoonu. Tentokrát děláte vše pro návštěvníky, kteří se rozhodli utratit pár peněz ze svých úspor za pohled na exotické vodní živočichy.

zdroj: Archiv

Každý živočich k životu potřebuje jiné složení vody, specifickou potravu, a samotná akvária je potřeba udržovat v čistotě. K tomu vám poslouží personál, který můžete sami specializovat v určitých úkonech, nebo z něj udělat univerzální robotníky.

Z pouhého vstupného však nevyžijete. S výplatami vám vypomohou třeba automaty s pitím a jídlem, ale především obchod s dárkovými předměty, skrz který šikovně vede cesta ven. Čím víc hlav upře své oči do průzračných vod nádrží, tím víc si budete moct dovolit vyvíjet nové technologie a pořizovat zajímavější zvířátka.

Po herní stránce jsem navnaděn. Jediný problém vidím v grafice, která je možná až moc jednoduchá a roztomilá. Ale jestli jsou manažerské prvky a desetidílná „výuková“ kampaň dobře zvládnuté, pak se rád zavřu do nekonečného sandboxu s generátorem náhodných výzev.

Na Megaquarium nebudete čekat dlouho. Vychází totiž už 13. září na Steamu.

Nejnovější články