Tvůrci Heavenly Sword a Devil May Cry vydají temnou akci Hellblade na začátku srpna
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Heavenly Sword a Devil May Cry vydají temnou akci Hellblade na začátku srpna

7. 6. 2017 10:49 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O temné a depresivní příběhové akci Hellblade: Senua’s Sacrifice od Ninja Theory jsme toho od počátku vývoje před třemi lety napsali už opravdu hodně. Jedinou velkou neznámou zůstávalo datum vydání, které bylo konečně stanoveno na 8. srpna 2017. Oznámení doprovází další působivý trailer, ve kterém si vyslechnete proroctví o nadcházejícím Ragnaroku.

Jen pro připomenutí, mladá traumatizovaná keltská válečnice Senua se vydává do hlubin vikinského podsvětí Hel, aby zachránila svého milého, o kterém si myslí, že je na živu. I když je docela možné, že tohle všechno je jen výplod její zdevastované psychiky. Od nájezdu Vikingů totiž trpí silnými traumaty a nedokáže už rozpoznat bludy od reality.

Hellblade na úzkosti, traumatických zážitcích a pochroumaných myslích staví celou hratelnost. Tvůrci z Ninja Theory (Heavenly Sword, Enslaved, Devil May Cry) dokonce spolupracují se spoustou skutečných obětí mentálních poruch, kdy zahrnují hrůzy z vyprávění do příběhu hry.

zdroj: Archiv

V novém traileru k hlavní hrdince Senuze opět promlouvá jakýsi vnitřní hlas, který hlásá o blížícím se Ragnaroku, mytologickém vikinském konci světa, a vyzývá Senuu, aby se na něj připravila (že by pomrknutí k názvu hry?). Trailer je plný temnoty, děsivých monster, ale i dobře známého hořícího stromu s oběšenci, který se v úvodu mihne ve své zdravé kvetoucí formě před katastrofou.

Trailer je doprovázen slovy jednoho z tvůrců, který znovu, už asi po sté připomíná, že jde o nezávislý titul, který se ale svou kvalitou blíží tříáčkovým produkcím. Podobně jako hlas vyzývá Senuu, aby se připravila na Ragnarok, Dominic Matthews v druhé půlce videa vyzývá vás, hráče, abyste pomohli jejich projektu.

Už je totiž možné si Hellblade: Senua’s Sacrifice předobjednat pro PlayStation 4, Steamu a GOG za 30 dolarů. K předobjednávkám na PS4 dostanete navíc dynamickou scénu do menu konzole s ikonickým hořícím stromem, zatímco hráči na PC obdrží kratičký komiks z dílny Valiant Entertainment.

Nejnovější články