Tvůrci The Signal From Tölva vydali hororovou adventuru The Light Keeps Us Safe
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci The Signal From Tölva vydali hororovou adventuru The Light Keeps Us Safe

9. 9. 2019 10:03 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když zakládáte nové studio, stojíte před rozhodnutím, jak ho pojmenovat. Tvůrci ze studia Big Robot se rozhodli správně. Všechny jejich hry se točí kolem robotů. V The Signal From Tölva jste jim nakopali plechové zadky, v Sir, You Are Being Hunted oni zase vám a v nejnovější The Light Keeps Us Safe... to budou zase oni, kdo budou někoho nakopávat. Pokud si na ně neposvítíte.

The Light Keeps Us Safe jste svědky invaze robotů na Zemi, než se na nějaký čas zavřete do podzemního krytu. Ale zásoby vám rychle ubývají a vy víte, že jednoho dne budete muset vylézt ven. Na povrchu ale panuje neprůstupná tma. Kdo ví, jak to roboti zařídili, ale když se něčeho obávají, zjevně zvládnou všechno.

Do nepřátelského prostředí se vydáváte vyzbrojení jen a pouze svítilnou, která roboty sice neporazí, ale na pár vteřin vám poskytne skulinku k útěků. Na rozdíl od předchozích dvou her studia zde nejde o akci, ale spíš pomalý kradmý postup tmou a zběsilý úprk po vašem prozrazení. Tady se neukryjete ve stínech, ale naopak třeba pod kandelábrem.

zdroj: Archiv

Snažíte se přežít, snažíte se jít kupředu, odhalit tajemství, vylepšit si svou svítilnu (ale žádný crafting) a vyřešit s ní hádanky založené na světle. Zároveň se vyhýbáte pastem, ostnatým drátům, jedům a halucinogenním látkám. To vše v procedurálně generovaném prostředí, abyste po každé smrti neměli další průchod nijak ulehčený.

Pokud se podíváte na stránku hry na Steamu, možná se podivíte, proč píšeme o hře vydané loni 11. října. Věc se má tak, že tvůrci zjevně zapomněli přehodit datum vydání early accessu na finální verzi, která vyšla ve čtvrtek. The Light Keeps Us Safe stojí do následujícího čtvrtka 13,5 eura, poté bude za 16 eur.

Nejnovější články