Ulítlá skákačka Psychonauts 2 se opět odkládá
zdroj: tisková zpráva

Ulítlá skákačka Psychonauts 2 se opět odkládá

11. 7. 2019 16:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Nějaké zkazky jsme zaslechli už na letošní E3, teď je Tim Schafer oficiálně potvrdil v nejnovějším videodeníčku pro přispěvatele na FiguPsychonauts 2 se odkládají na rok 2020. Původně sice měli vyjít už loni, Double Fine má ale s dodržováním termínů a obecně managementem projektů dlouhodobější problém. Možná i proto je koupil Microsoft?

Nyní už na Psychonauts 2 pracují coby součást Xbox Game Studios, která je odkoupila od finančními problémy sužovaného Starbreeze. Ani tak ale dlouho vyvíjená hopsačka nebude exkluzivitou pro Xbox One nebo Windows – objeví se i na PlayStationu 4, žádný strach.

zdroj: Archiv

Zástupci týmu nicméně v nejnovějším vývojářském deníčku vysvětlují, že to pro ně byl dost náročný rok plný změn, a proto si vývoj vyžádá ještě nějaký čas navíc. První Psychonauts vyšli už v roce 2005, takže by nás další „drobný“ odklad neměl moc rozházet.

Trochu mě ale zneklidňuje, že hra na prezentaci na letošní E3 vypadala prakticky hotově. Rozhodně dokončeněji než některé tituly, které vycházejí už na podzim. Doufám tedy, že tým Tima Schafera neměl hotovou jen výukovou pasáž v prezentované půlhodinové ukázce a že zbytek hry vypadá stejně dobře jako místní korporátní kanceláře a dutiny ústní.

Pokud vás tedy neodrazuje velké množství zubní tematiky, Psychonauts 2 vyjdou někdy v roce 2020 na Steamu, GOGu, Humblu, Xboxu One a PlayStationu 4.

Nejnovější články