Ultimate Epic Battle Simulator zodpoví věčnou otázku, zda by slepice dokázaly uklovat římskou legii
zdroj: tisková zpráva

Ultimate Epic Battle Simulator zodpoví věčnou otázku, zda by slepice dokázaly uklovat římskou legii

5. 6. 2017 15:29 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nadešel den pravdy. Nejtěžší test, jakému kdy římské legie čelily. Hannibal a jeho sloni? Hračka! Attilovi Hunové? Není problém. Možná vás překvapí, že stateční legionáři si poradili dokonce i se zombie apokalypsou. Odrazili invazi německého Wehrmachtu. Na hlavu porazili rozzuřené vikinské válečníky. Ale všechna ta vítězství jim zhořkla v ústech, když spatřili svého nejnovějšího nepřítele – deset tisíc nesmiřitelných kuřat, žíznících po lidské krvi. Ne, nezbláznil jsem se. To jen vyšla plná verze Ultimate Epic Battle Simulator.

V tomhle simulátoru… Hm, no dobře, v téhle komediální blbině proti sobě můžete postavit nejrůznější bojové jednotky z historie či fantazie a sledovat, jak se spolu utkají v bitvě. Amatérští historikové konečně přijdou na to, jak by dopadlo střetnutí středověkých rytířů a spartských hoplítů. Zda by vyhrála baterie mangonelů, nebo obrovský houf želviček. Jestli by se hordě tučňáků podařilo zahubit elitní komando elfských lovkyň.

zdroj: Vlastní

Jak už asi tušíte, Ultimate Epic Battle Simulator se nebere tak docela vážně. Tím spíš, že ve vaší moci je nastavit i velikost a parametry jednotlivých armád. Nic vám tak nebrání stvořit jediného zabijáckého tučňáka vysokého jako dům, který rozdupe na placku vojsko orků. Bitvy navíc mohou být opravdu masivní. Většina strojů by měla jakž takž zvládnout 10 tisíc jednotek, ale pokud na to máte mašinu, klidně můžete zorganizovat řežbu 50 tisíc trollů proti 50 tisícům kusů drůbeže.

Hra podobného střihu přímo volá po podpoře modů a Steam Workshopu, protože nadšená komunita je samozřejmě schopná vyprodukovat hromady a hromady kvalitního obsahu. Taková podpora zatím neexistuje, ale prý dorazí někdy v budoucnu – tedy až poté, co tvůrci opraví nejotravnější bugy a zapracují na optimalizaci či pathfindingu. Ačkoli Ultimate Epic Battle Simulator opustil předběžný přístup, současnou verzi zjevně nelze považovat za tak docela finální produkt.

Hru seženete na Steamu za 16 dolarů (nebo 14,5, podle toho, zda v příštích třech dnech využijete desetiprocentní slevu). A nakonec přidám ještě jednu poznámku – nepleťte si Ultimate Epic Battle Simulator a Totally Accurate Battle Simulator. Druhý jmenovaný projekt totiž vyjde na Steamu až letos v létě a zaměřuje se spíš na legrácky s fyzikou, než na gigantické „realistické“ armády.

Nejnovější články