Update pro Rainbow Six: Siege balancuje trojici operátorů a přidává další gadgety
zdroj: tisková zpráva

Update pro Rainbow Six: Siege balancuje trojici operátorů a přidává další gadgety

15. 9. 2016 11:59 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pokud patříte mezi aktivní hráče taktické multiplayerovky Rainbow Six Siege, jistě by vás mohla zajímat další z řady aktualizací, které hře prodlužují životnost tím, že pravidelně přidávají nový obsah. Tato ovšem nepřináší ani nové specialisty ani jiné podobně zásadní novinky – věnuje se totiž zejména úpravám stávajícího obsahu.

ZV posledních měsících titul zavítal s dalšími operátory do brazilské favely a navrch se Ubisoft pochlubil tím, že se hráčská základna od vydání hry téměř zdvojnásobila. To je značný úspěch i závazek zároveň – Ubisoft má na bedrech velké množství hráčů, které je třeba si udržet.

Dnes vydaná aktualizace si klade za cíl právě toto, byť z pohledu nového obsahu příliš mnoho nepřináší. To jí však nijak na významu neubírá a věnuje se zejména dalšímu balancování hry. To přitom začíná u trojice vybraných operátorů – u Francouzů Doca a Twitch a Američana Blackbearda.

zdroj: YouTube

Trojice úprav pro operátory

Twitch nově může v přípravné fázi vyslat na bojiště vylepšený Shock Drone namísto drona běžného. Ten vylepšený umí elektrickým šokem lehce zranit svého protivníka, anebo zcela vyřadit jeho technologii. Nově je navíc Shock Drone rychlejší a má větší dostřel, nevýhodou však je, že jej protivníci nově mohou také slyšet.

To Blackbeard bude mít naopak těžší práci – výzkum tvůrců ukázal, že tato postava je možná až příliš silná, a to zejména díky svému přídavnému štítu. Ty má sice Blackbeard k dispozici už dva, oba však mají mít podstatně omezenější životnost (150 bodů zdraví namísto původních 800). A tu lze také v rámci HUD neustále sledovat.

Naopak hru za Doca ale vývojáři činí o něco příjemnější – mobilní lékař může léčit parťáky za pomocí šipek na dálku, ale nejen to. Nově totiž lze zdraví hráčů vylepšit nad maximální možnou míru. Stačí jen použít léčení na zcela zdravou nebo třeba pouze částečně poraněnou jednotku. Každá takováto šipka pak vyléčí 40 bodů zdraví až do maximální míry 120. Při překročení hranice 100 bodů zdraví ovšem budou hráči takto získanou vitalitu postupně ztrácet, a to rychlostí 1 bod zdraví za 2 vteřiny.

Další novinky

Nakolik jsou tyto změny zásadní, to ukáže až čas, aby toho ale nebylo málo, tak na novinky tato aktualizace tak úplně skoupá není a přináší i nové technologické vychytávky a příslušenství ke zbraním. Mezi výbavu patří například klasická stacionární mina Claymore, kterou získává hned několik útočníků výměnou za jiné prvky výbavy, a granát s explozí při dotyku. Opět tomu ale je výměnou za jiné prvky výbavy. Jaké, to už se liší dle vybraného operátora.

Oficiální post na stránkách hry následně představuje čerstvé přírůstky mezi příslušenství ke zbraním. Tam se objevuje úsťová brzda pro přesnější palbu a prodloužení hlavně pro silnější účinek zbraní na velké vzdálenosti. Obě tyto novinky však mají svá specifika a nelze je použít na všechny zbraně.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege zdroj: tisková zpráva

Seznam kompatibility již nabízí web hry, kde se mimo jiné dočtete i o dalších drobných úpravách, optimalizacích a opravách. Vývojáři se zkrátka snaží a je sympatické vidět, že své komunitě naslouchají a stejně tak považuji za chvályhodné i to, že i nadále sledují statistiky hry a tu následně balancují. Takže s chutí do toho, aktualizace by již měla být dostupná.

Nejnovější články