Útěk do Mexika musí počkat, 2. epizoda Life is Strange 2 vyjde v lednu
zdroj: tisková zpráva

Útěk do Mexika musí počkat, 2. epizoda Life is Strange 2 vyjde v lednu

30. 11. 2018 11:35 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

První epizoda Life is Strange 2 spatřila světlo světa na konci září, což jsou už v tuto chvíli dobré dva měsíce. A netrpěliví hráči si na vytoužené růže v podobě bratrů Diazových budou muset ještě skoro další dva počkat. Dontnod přislíbil, že druhá epizoda s názvem Rules vyjde v lednu, ještě během prosince ovšem hráčům dají vědět víc.

Vývojáři z Dontnodu v blogovém příspěvku dále vysvětlují, proč o datu vydání nedali vědět dřív: „Life is Strange je pro nás všechny srdcovou záležitostí, jejíž vývoj nechceme uspěchat a tím třeba nenaplnit očekávání v kvalitě nebo emocionálním dopadu, která si naplnit zasloužíte. Chtěli jsme se ujistit, že vydáme produkt, na nějž jsme pyšní, vy si ho užijete a budete na něj dlouho vzpomínat.“

U předchozího Life is Strange i v případě prequelového Before the Storm od sebe epizody dělily přibližně dva měsíce, což podle tvůrců mohlo nastavit očekávání pro dvojku. Upozorňují ovšem, že jsou tentokrát trochu ambicióznější, a aby bylo například vyprávění přesně podle jejich představ, musí si na jednotlivé díly vyhradit trochu více času.

Life is Strange 2 Episode 2 tedy vyjde v lednu 2019, více informací nám k ní Dontnod sdělí v polovině prosince. Výprava po americkém západním pobřeží by bratrům Seanovi a Danielovi měla zabrat celkem pět dílů, které vyjdou v průběhu příštího roku.

Nejnovější články