Útěk před hladovými kuchaři v Little Nightmares začíná už zítra
zdroj: tisková zpráva

Útěk před hladovými kuchaři v Little Nightmares začíná už zítra

27. 4. 2017 11:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Fantasticky vypadající horor Little Nightmares, v němž se malá holčička octne v disproporčně obrovském světě plném pokroucených podivností, vychází už zítra, a tak se není čemu divit, že na počítače a internety dorazil launch trailer. V něm uvidíte, jak situace postupně eskaluje od prvních opatrných krůčků v temném domě až k vyděšenému úprku před kuchařem, vedle kterého Zdeněk Pohlreich vypadá jako roztomilé koťátko.

Ze světa Little Nightmares jde mráz po zádech. Nebo je to možná ještě trochu jinak – ten mráz je někde vzadu ve vaší hlavě nebo hluboko pod kůží, protože na jednu stranu vidíte skoro až burtonovské prostředí, které vám instinktivně napovídá, že půjde jen o trošičku drsnější pohádku, ale na stranu druhou je od začátku jasné, že něco je strašně špatně. Možná za to můžou proporce všeho kolem vás. To, že pro hlavní hrdinku je vše strašně velké, dá rozum, ale copak byla stavba postavena pro ty hrozné kuchaře? Proč jsou potom zásuvky tak malé? A k čemu tahle monstra potřebují toaletní papír?

zdroj: Archiv

Záhady, spousta záhad. Zatím jsem se k Little Nightmares nedostal, ale kritický konsenzus ze světa je velmi pozitivní (například na IGN hra dostala známku 88), a každý další trailer mě víc a víc láká k tomu, abych se nechal pořádně vyděsit. I když, vyděsit možná není to správné slovo, protože náhlé lekačky tady asi nebudou tím nejefektivnějším trikem. Spíš se těším na plíživé znepokojení ze všeho kolem sebe, na to, co angličtina perfektně označuje termínem „creepy.“

Pokud se hře zároveň podaří vrazit cepín do mých (a vašich) nejistot a hrůziček z dětství a vytáhnout je na povrch, bude to podle mě velký úspěch. Tituly jako Little Nightmares jsou rozhodně schopné zasáhnout vás způsobem, jaký byste vůbec nečekali. Snad bude tenhle potenciál naplněn i tentokrát, podobně jako například v případě výborného Inside. Hra vychází na PC, PS4 a Xbox One, a na Steamu ji seženete za 20 euro.

Nejnovější články