Úžasná zvířecí adventura Lost Ember má konečně datum vydání
zdroj: tisková zpráva

Úžasná zvířecí adventura Lost Ember má konečně datum vydání

30. 10. 2019 8:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Není to její první datum vydání. Původně se s Lost Ember počítalo už v létě, ale tvůrci z Mooneye Studios museli sáhnout po odkladu. Dlouho bylo ticho, ovšem teď už se konečně můžete přestat strachovat, že by ambiciózní explorativní adventura vyšla až příští rok.

Roli zvědavého vlka, kterého v nádherném prostředí doprovází jakási duše a který se dokáže vtělit do libovolného jiného zvířete, které na cestě potká, jsem si vyzkoušel na letošním Gamescomu. A že to byl vážně fantastický zážitek, se dozvíte z mých tehdejších dojmů.

Pamatuji si na tu rychlost, svižné tempo hry, ať už jsem pelášil po pláních jako vlk, svištěl vzduchem jako kolibřík, nebo se kutálel ze svahu jako vombat. A tím seznam účastníků nekončí. V Lost Ember si vyzkoušíte roli papouška, horské kozy, ryby a několika dalších, které není nutné prozrazovat.

zdroj: Archiv

Navíc se před vámi postupně rozvine příběh dávno zaniklé lidské civilizace, který – alespoň podle ukázky na Gamescomu – je velice emotivní. Lost Ember je konečně na konci svojí vývojové cesty a započne zcela novou kapitolu svého života, do které už zapojí nás a vás, hráče. Klíčovým, a snad opravdu finálním, datem se stává 22. listopad a mezi platformami najdete Steam, GOG, PlayStation 4 a Xbox One.

Na závěr mi dovolte citovat tvůrce hry Tobiase Graffa, protože takový přístup nelze nepochválit: „Tvorba Lost Ember pro nás byla neuvěřitelnou cestou. Chtěli jsme světu ukázat něco, co zaujme představivost hráčů každého věku a národnosti, aniž bychom vsázeli na násilí, mikrotransakce či kompetitivní hraní. Něco čistého, jednoduchého a úžasného. Lost Ember se po víc než pěti letech [ve vývoji] stává tímto snem.“

Nejnovější články