V 2D hororu Oxenfree rozhodujete o životě a smrti party kempujících teenagerů
zdroj: tisková zpráva

V 2D hororu Oxenfree rozhodujete o životě a smrti party kempujících teenagerů

18. 1. 2016 9:25 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Horory a thrillery s náctiletými protagonisty jsou oblíbené především ve filmové branži, ani ta herní ale nestojí stranou - z poslední doby lze kromě Until Dawn vyzdvihnout třeba aktuální Oxenfree. Na první pohled působí jako umírněnější horor, který netradičně kombinuje hutnou atmosféru s plošinovkou. Jenže trailer před podobnými předsudky varuje a naznačuje, že 15. ledna vyšel na Steamu a Xbox One pořádný horor, ve kterém má každé rozhodnutí svoji váhu.

V roli dívenky Alyx vezmete nevlastního bratra mezi partu kamarádů na zdánlivě opuštěný ostrov, kde se Oxenfree odehrává - parta teenagerů se vydá stanovat do opuštěné krajiny, jenže co čert a především oni sami nechtěli, podaří se jim otevřít desítky let uzavřený portál vedoucí pravděpodobně až na onen svět.

Na ostrově se nachází mimo jiné i stará vojenská základna a samozřejmě i nějaké to dávné tajemství. Vedle zajímavého příběhu však autoři slibují především propracovaný konverzační systém, ve kterém skrze volby ovlivňujete průběh hry i vztahy s ostatními postavami. Měnit vývoj vyprávění lze i s pomocí rádia, přes které komunikujete s bytostmi ze druhé strany barikády. Ostatně, právě rádiem se zmíněný portál v první řadě otevře.

Pro další informace můžete zavítat na oficiální stránky hry či na Steam, kde lze hru pořídit pro Mac i PC. O verzi pro jiné konzole než Xbox One zatím nepadlo ani slovo.

zdroj: Archiv

Nejnovější články