V Galaxy of Pen & Paper rozhoduje o vašem osudu dvacetistěnka
zdroj: tisková zpráva

V Galaxy of Pen & Paper rozhoduje o vašem osudu dvacetistěnka

27. 7. 2017 9:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pamatujete si čtyři roky staré RPG Knights of Pen and Paper, ve kterém jste v pixel-art grafice fungovali jako game masteři a vymyšlené postavy v jednom, a celé to schválně připomínalo klasické hry na hrdiny typu Dračí doupě? Věřím, že ano. Hra se setkala se slušným úspěchem jak ze strany hráčů, tak i kritiků. A tento zábavný systém plný humoru posloužil jako základ nového titulu Galaxy of Pen & Paper, kde se logicky přesouváme do vesmíru.

Za Knights of Pen and Paper stojí malý tým vývojářů z Behold Studios. Sice vznikl i druhý díl, ale o ten se postaral už jiný tým Kyy Games. Behold Studios se v té době zasloužili o ještě lépe hodnocenou hru Chroma Squad, ve které řídíte natáčení hrdinského seriálu inspirovaného Power Rangers.

Behold Studios se po dvou letech vrací s dalším nadějným titulem, který na první pohled působí jako přeskinovaná Knights of Pen and Paper. A působí tak i na každý další pohled, který věnujete obrázkům a videu níže. Tentokrát se však neskrýváte za knihou scénářů, ale za CRT monitorem.

zdroj: Archiv

Sci-fi háv zkrátka vystřídal ten fantaskní v každém ohledu. Nešouráte se po cestičkách od bažin k zámkům, ale poletujete od planety k planetě a brázdíte ulice futuristických měst, kde nesekáte do kostlivců, ale střílíte z pulzní pušky do mechanických levitujících hlav v klasickém tahovém souboji. Kromě soubojů na povrchu planet se dostanete do střetů s ostatními vesmírnými plavidly a budete čelit mnohým dalším nebezpečenstvím.

Nechybí samozřejmě tvorba vlastní party hrdinů na základě atributů různých ras a dovednostních tříd, vylepšování vlastností jednotlivých členů, vybavování své lodi novým nábytkem a podobně.

Behold Studios samozřejmě nezapomněli na všudypřítomný humor, a video výše je toho nejlepším důkazem. Galaxy of Pen & Paper vychází 27. 7. 2017 na PC, Mac, Linux a na mobilních zařízeních s operačním systémem Android a iOS.

Nejnovější články