V Horizon Zero Dawn dnes díky datadisku Frozen Wilds zavládne krutá zima
zdroj: tisková zpráva

V Horizon Zero Dawn dnes díky datadisku Frozen Wilds zavládne krutá zima

7. 11. 2017 10:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Venku sice stále vládne podzim, ale studio Guerrilla Games si pro své fanoušky připravilo mrazivé překvapení. Horizon Zero Dawn totiž dnes rozšíří datadisk Frozen Wilds, který hlavní hrdinku Aloy zavede do studené divočiny oblasti známé jako The Cut. Tam na ni čeká zbrusu nový příběh točící se kolem zásadního tajemství: proč se místní stroje chovají tak agresivně, že místní kmen dohnaly na pokraj vyhlazení? Podle traileru se zdá, že odpověď se skrývá v jádru sopky.

Nezapomeňte se na cestu teple obléct a nenechte se zmást nádhernými duhovými barvami, které umí nová oblast vyčarovat. Tady půjde o život. Sice se za čerstvým dobrodružstvím můžete vydat kdykoli, ale autoři doporučují počkat si aspoň na třicátou úroveň. Jinak pravděpodobně nepochodíte, a ani potom nebudete mít nic jisté. Radši si s sebou vezměte to nejlepší vybavení, jaké máte k dispozici, protože vás čeká větší výzva, než jakou nabídla základní hra.

Přece jen tu ovšem je jedna technická překážka pro to, aby se do území kmene Banuk vydali příliš nezkušení zelenáči. Musíte mít splněný úkol A Seeker at the Gates, takže si radši napřed pečlivě zkontrolujte, zda se vám to už povedlo, ať se pak netrápíte zjišťováním, proč vás hra nechce do severské tundry pustit. Pak už zbývá jen najít jednu ze tří postav, které vám napovědí, jak se do nového regionu dostat.

zdroj: Vlastní

Poznáte je podle toho, že mají nad hlavou modrý questový symbol, a jde o následující postavy: Rhavid, šlechtic s informacemi o krajích kmene Banuk, sídlící před Meridianem. Ohtur, který ví, jak se do nové lokace dostanete, se schovává v pohraniční pevnosti jménem Daytower. A nakonec Yariki, banucká žena, která na vlastní kůži zažila horor své domoviny a teď na vás čeká severně od Grave Hoard.

Frozen Wilds vyjde stejně jako základní hra exkluzivně na PlayStation 4, a na PS Store za rozšíření zaplatíte 549 Kč.

Nejnovější články