V kyperpunkové adventuře State of Mind žijete ve dvou realitách
zdroj: tisková zpráva

V kyperpunkové adventuře State of Mind žijete ve dvou realitách

12. 7. 2018 12:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

S bídnou vidinou budoucnosti se ve světě her asi roztrhl nějaký pytel. Na Cyberpunk 2077 si sice ještě nějaký čas počkáme, ale diskuze o něm ne a ne vychladnout. Cageovo povedené dílo Detroit: Become Human sice už trochu chladne, ale jeho kyberpunk vypadá opravdu parádně. Brzy svou trošku do mlýna přidá i Daedalic Entertainment se zase trochu jinou budoucností v adventuře State of Mind.

Děj hry vás zavede do Berlína roku 2048, kde ve špinavých ulicích přežívá chudina, v horních patrech se láduje kaviárem smetánka, a tak nějak všude pobývají, pracují a zjednávají pořádek bezcitní androidi. Vaše role v tomto světě bude dvojí. Jak totiž vyplynulo z blogu kreativce Martina Ganteföhra stojícího za State of Mind, čeká vás příběh dvou postav ve dvou odlišných světech.

Zatímco v temných ulicích budete řešit vlastní i světové problémy v kůži novináře a kritika technologií Richarda Nolana, ve virtuálním městě City 5 se seznámíte s Adamem Newmanem. Oba protagonisty spojuje záhada prostupující napříč oběma jejich světy.

zdroj: Archiv

Ganteföhr slibuje nahlížení na problematiku dvou odlišných světů a v nich žijících pánů z mnoha různých perspektiv. Dokonce si občas odskočíte do takzvaných mement – hratelných vzpomínek na minulost, které vám pomohou s pochopením ve hře přítomné budoucnosti. V každém případě půjde o vyprávění na velice osobní úrovni.

„Vztah mezi dvěma protichůdnými světy, a vlastně i oběma protagonisty, je srdcem celé hry. State of Mind ale není v prvé řadě thrillerem o technologiích budoucnosti, ale o lidech, kteří v ní musí žít,“ píše Ganteföhr na blogu PlayStationu. Roztříštění společnosti a charakterů postav je podpořeno i grafickým stylem. Lowpoly stylizace byla zvolena záměrně, aby postavy vypadaly přesně tak křehce, jak jsou popsané příběhem.

Atmosféra adventuře State of Mind nechybí, tak snad bude i ten příběh stát za to. Jeho plnohodnotné odhalení by vám mělo trvat kolem 15 hodin a můžete se do něj pustit od 15. srpna na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch. Na Steamu už je spuštěna předobjednávka s 10% slevou za 27 eur, která končí den po samotném vydání.

Nejnovější články