V lednu vyjde InnerSpace, letecká hra ve světě s obrácenou gravitací
zdroj: tisková zpráva

V lednu vyjde InnerSpace, letecká hra ve světě s obrácenou gravitací

18. 12. 2017 11:48 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Chtěl bych létat, létat, létat v oblacích, probíjet se skrz větrné víry do středu planety, potkat bytosti tančící na ruinách zničených civilizací. Sice mi to trochu ztíží gravitace tohohle podivného dutého světa, která vás místo dovnitř táhne ven, ale když se vám podaří uniknout jejím neviditelným spárům, spatříte to, co ještě nikdo před vámi. InnerSpace vás nechá relaxovat a objevovat v půvabně improvizovaných létajících strojích.

Naposledy jsme o hře psali před třemi lety, kdy ji Láďa Loukota přirovnal k Journey a obdivoval její meditativní vlastnosti. V oněch dávných, temných, nevzdělaných časech roku 2014 lidstvu ještě nebylo známo, kdy hra vyjde, ale mezitím naštěstí došlo k mnoha vědeckým pokrokům a my se datum vydání konečně dozvěděli. Naší Rosettskou deskou se ukázala být včerejší tisková zpráva, která tvrdí, že se dočkáme 16. ledna příštího roku.

zdroj: Vlastní

A čeho že se to vlastně dočkáme? Letecké výpravy do světa, který je vážně hodně divný. V prvním odstavci jsem už naznačil, jak zvláštně tady funguje gravitace, ale tak docela jsem nevysvětlil, jaké to má důsledky. Tím nejdůležitějším je asi skutečnost, že všechny dávné stavby, přístroje a přírodní útvary jsou místo nebe obklopené kulatým oceánem.

Ten navíc netvoří žádnou neprostupnou hranici – vaše letadélko umí bez problémů zamířit i pod vodní hladinu a proplouvat neprozkoumanými hlubinami (výšinami?). Pod vodou i na souši narazíte na prastaré relikvie, protože v tomhle světě, mimochodem známém jako Inverse, kdysi žili lidé, nebo alespoň nějaký druh inteligentních bytostí.

Všechen život je už teď pryč, zničený, rezignovaný, zapomenutý ve vodním hrobě. Ale něco se přece jen toulá krajinou. Jsou to bohové a polobohové, ztracení a opuštění, oloupení o své následovníky. Zdá se tedy, že pan Pratchett neměl pravdu – bohové mohou existovat, i když v ně nikdo nevěří. A řekl bych, že pokud mohou existovat, nic jim nebrání popadnout vaše letadélko a rozmačkat ho jako sirkovou figurku.

Radši se jim vyhněte a obdivujte je jen zdálky. Během toho posbírejte co nejvíc relikvií, odhalte co nejvíc tajemství, a hlavně si svou cestu patřičně užijte, protože o to v InnerSpace půjde především. A možná i o to, abyste se podobně jako v Journey nechali na okamžik přenést někam… jinam. Pomůže vám k tomu PC (Steam), PlayStation 4, Xbox One nebo Switch, a to za 20 dolarů.

Nejnovější články