V listopadu přifrčí vyzbrojený Grip – duchovní nástupce stařičkého Rollcage
zdroj: tisková zpráva

V listopadu přifrčí vyzbrojený Grip – duchovní nástupce stařičkého Rollcage

6. 8. 2018 10:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pokud vám rychlost běžných aut nestačí a u titulů jako Wipeout a Formula Fusion vám vadí, že se vozidla nedrží na zemi (a stropě) pomocí pneumatik, pak má pro vás studio Caged Element dobrou zprávu. Duchovní nástupce zběsilé arkády Rollcage totiž stíhá vánoční sezónu. Grip, nově s přízviskem Combat Racing, aby náhodou nedošlo k omylu, se pokusí trhnout rychlostní rekord dvoustopých vozidel začátkem listopadu.

Grip: Combat Racing se rozhodně nedrží při zemi. Vysoká rychlost dovoluje placatým vozidlům držet se i na stropě a stěnách, a díky šikovnému designu nezáleží na tom, zda jedete normálně nebo hlavou dolů. Vše ale podléhá fyzice, o kterou se stará PhysX v rámci Unreal Engine 4 a která tvůrcům způsobila nemalé problémy při dosahování dokonalosti v různých ohledech – pocit rychlosti, přilnavost, vyrovnaná akce, ovládaní v každý daný moment.

O problematice vývoje se pro PlayStation blog rozpovídal Robert Baker, který jako vývojář stojí jak za novinkou, tak i jejím předchůdcem. Ve svém článku vysvětluje problematiku ovládání při vyšších rychlostech a nutnost nebrat v potaz aerodynamiku vozidel, která dosahují maximální rychlosti 1234 kilometrů v hodině.

zdroj: Archiv

Dále z textu vyplynul způsob balancování jednotlivých závodů. Tvůrci do hry zapracovali systém, který pomáhá vozidlům vzadu, a naopak mírně omezuje ta vpředu, abyste neustále byli součástí balíku závodníků, kteří po sobě pálí zbraněmi a power-upy. „Jde o nastavitelnou možnost závodu, která jde mnohem dál než klasický AI rubber banding,“ říká Baker. Tato možnost půjde v singleplayeru zcela vypnout a v multiplayeru vyfiltrovat.

Grip: Combat Racing 6. listopadu nabídne 22 tratí se zničitelným prostředím a 15 vozidel, z nichž některá jsou lehčí a obratnější, jiná robustnější s větší výdrží. Hru půjde hrát až ve čtyřech hráčích na jedné obrazovce nebo online s devíti protivníky. Kromě Steamu, kde právě probíhá early access, se v ten samý den dočkají i konzole PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články