V listopadu vám zamotá hlavu Tetris od tvůrce Rez a Child of Eden
zdroj: tisková zpráva

V listopadu vám zamotá hlavu Tetris od tvůrce Rez a Child of Eden

18. 9. 2018 17:23 | Novinky | autor: Adam Homola |

Globálně jedna z nejznámějších a nejhranějších videoher historie dostane svoji novou, značně zmodernizovanou verzi už v listopadu. Tetris Effect vyjde 9. listopadu, a to exkluzivně na PlayStation 4. Zrovna o Tetris není na téměř libovolné platformě nouze, jenže Tetris Effect má v rukávu jedno velké eso, které může hru odlišit od nespočtu svých bratříčků: Tecuju Micugučiho.

Ten dal hernímu světu spoustu věcí, ale známý je především díky trojici Rez, Lumines a Child of Eden. Tedy díky stylovým, na hudbě založeným hrám, které sází jak na chytlavou hratelnost, tak především na výrazný a unikátní audiovizuální styl.

Tetris Effect bude v tradici Micugičiho stylu pokračovat a dopřát si ho budete moct jak ve standardním 2D na televizi, tak ve virtuální realitě. Hra bude totiž hned při vydání podporovat PlayStation VR. Na PlayStation 4 Pro by navíc měla běžet ve 4K a 60fps, což by mělo být se správnými reproduktory či sluchátky to pravé ořechové.

zdroj: Archiv

Na nový trailer si budeme muset ještě chvíli počkat, ale při pohledu na ten oznamovací je jasné, že tohle bude mít do klasického Tetrisu tak, jako ho známe z jiných platforem, daleko. Přesto svým způsobem půjde, alespoň v jádru, o starý dobrý Tetris, na který Micuguči nanese vrstvy audiovizuálních dobrot, které nestárnoucí koncept jen stylově dochutí.

Nejnovější články