V Mothergunship si vyrobíte třeba kulomet osazený brokovnicemi a laserovými puškami
zdroj: tisková zpráva

V Mothergunship si vyrobíte třeba kulomet osazený brokovnicemi a laserovými puškami

17. 7. 2018 18:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Crafting je dnes součástí snad každé druhé hry. Většinou se týká výroby různých užitečných nástrojů a zbraní, ale snad žádná hra nešla s tvorbou smrtících nástrojů tak daleko jako Mothergunship. V podstatě osazujete zbraně zbraněmi a ty dalšími zbraněmi, až vám v ruce zůstane hrůzná monstrozita posílající mimozemšťany na onen svět rychlostí blesku.

Mothergunship nepatří mezi zajíce v pytli, protože před samotnou koupí si můžete vyzkoušet obsáhlý crafting zbraní v demoverzi na Steamu. Pokud vás akční hratelnost oslňující neustálými výbuchy zaujme, pak můžete rovnou naskočit do právě vydané plné hry. Ta vás na Steamu vyjde na 25 eur, za něž se podíváte na několik vesmírných lodí plných kořisti.

V podstatě nečekejte nic jiného než ryzí střílečku s unikátním systémem zbraní, robotickými nepřáteli a tuhými souboji s bossy. Zatím si musíte vystačit se singleplayerovou kampaní, ale tvůrci z Terrible Posture Games slibují dodatečnou péči, která se postará o online kooperaci, žebříčky, denní výzvy, více nepřátel a více možností craftingu.

zdroj: Archiv

Pro tvůrce je to teprve druhý projekt po skvěle hodnocené střílečce Tower of Guns, která je dle popisku na Steamu mixem Binding of Isaac a Doom 2, a svou podstatou vhodná pro Twitch. To poslední platilo asi jen před čtyřmi lety.

Mothergunship ale není dílem pouze tohoto jednoho týmu. Na projektu totiž spolupracuje české studio Grip Digital, které můžete znát díky walking simulátoru The Solus Project a skákačce Skylar & Plux. Uvidíme, jak z této spolupráce vyjde Mothergunship, na jejíž recenzi se už pracuje.

Nejnovější články