V pátek 13. můžete začít šílet s The Evil Within 2
zdroj: tisková zpráva

V pátek 13. můžete začít šílet s The Evil Within 2

12. 10. 2017 12:42 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdo by to byl řekl, že od vydání prvního dílu The Evil Within uběhly již tři roky. Uteklo to jako pět litrů krve ze Sebastianova krku po setnutí hlavy nějakou vředy pokrytou obludou. Tři roky zní jako docela dlouhá doba na odpočinek po všech těch strastech, ale bohužel pro Sebastiana ještě není všemu konec. Už zítra se totiž vydá hledat svou ztracenou dceru Lily v pokračování The Evil Within 2.

Tvůrci se u druhého dílu nevyhnuli klasickému ohánění se výroky, kterak je hra větší, hezčí, obsáhlejší, strašidelnější, otevřenější, nechutnější a bůhví jak ještě lepší. Ve většině případů to bude samozřejmě pravda. Svět už není tak sevřený jako úzké uličky psychiatrické léčebny a nabízí spoustu cest ke kýženému cíli. 

„Při tvorbě The Evil Within 2 jsme se zaměřili na surrealistický horror a hratelnost, tedy prvky, které si hráči oblíbili v prvním díle, a zasadili jsme je do obsáhlého světa s působivým příběhem, který odhalíte v Sebastianově kůži,“ chlubí se tvůrci a připomínají nový systém craftingu, který posouvá prvky survivalu na vyšší úroveň, která slibuje možnost osobitějšího přístupu každého hráče.

zdroj: Archiv

Doprovodný launch trailer dobře navozuje stísněnou atmosféru finálního celku. Začíná Sebastianovými výčitkami, když se mu v minulosti nepodařilo zachránit dceru z hořícího domu a pokračuje jak jinak než nechutnými, hrůzu nahánějícími záběry, zatímco jako podkres posloucháte intenzivní soundtrack a fanatický proslov zvráceného kněze Theodora.

The Evil Within 2 zjevně nebude pro slabé povahy. Ti z vás, kteří si libují v horroru, ať už v tom strašidelném nebo nechutném, se mohou vrhnout do Šindži Mikamiho díla již zítra na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One za plnou cenou 60 eur. A kdybyste náhodou nevěděli, jak se taková hra správně hraje, tvůrci z Tango Gameworks přikládají jednoduchý postup.

1. Připravte si pohodlné křeslo.
2. Zhasněte všechna světla. I to v kuchyni, které jste chtěli nechat zapnuté „pro všechny případy“.
3. Pořádně zesilte reproduktory nebo si nasaďte sluchátka.
4. Ignorujte to vrzání, které jste právě zaslechli. Nebylo to nic podezřelého.
5. S rozvahou zvolte obtížnost, zkontrolujte gamma nastavení, pořádně se nadechněte a konečně se vrhněte po hlavě do noční můry. The Evil Within 2 začíná.

Nejnovější články