V plíživé Rain of Reflections pomáháte poslednímu dítěti na světě
zdroj: tisková zpráva

V plíživé Rain of Reflections pomáháte poslednímu dítěti na světě

8. 10. 2019 14:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdo viděl například Příběh služebnice (The Handmaid’s Tale), ten ví, že budoucnost lidstva může být mnohem děsivější než nějaká zombie apokalypsa. Futuristická adventura Rain of Reflections: Chapter 1 se odehrává v době, kdy lidstvo zcela přišlo o možnost plodit děti. Existuje už jen jedno jediné, držené pod zámkem kvůli vědeckému výzkumu. Vaší snahou je zajistit nejmladšímu člověku na světě normální život.

Jak už název hry napovídá, Rain of Reflections: Chapter 1 je první z plánované série tří her, které se zabývají různými příběhy odlišných postav. Právě teď existuje jen první kapitola točící se kolem vědkyně Wilony, která hledá lék na náhlou globální neplodnost. Nesouhlasí ale s uvězněním jediného dítěte, takže se ho rozhodne vysvobodit.

V době pokročilých technologií to nebude nic snadného, ale Wilona naštěstí umí hackovat zabezpečovací systémy a je dobře připravená na nepozorované plížení za zády ostrahy. Dokonce se umí zneviditelnit. A celé to probíhá hezky tahově.

zdroj: Archiv

Jak už to tak ale s kradmými postupy bývá, snadno se zvrtnou v přestřelku. I v Rain of Reflections: Chapter 1 můžete sáhnout po smrtících zbraních, ovšem pak ponesete následky. Je tu i třetí možnost, jak se vypořádat s překážkami – takzvaná prořízlá pusa. V Rain of Reflections volíte každou větu, kterou vaše postava řekne a můžete se tak s trochou štěstí a umu vykecat z lapálie.

První kapitola je už dostupná na Steamu a měla by vám zabrat 3–4 hodiny. Druhá kapitola se bude točit okolo soukromého detektiva Dwennona Westa ve čtvrti The Cluster s nádechem kyberpunku, třetí okolo Imry, která stojí v čele odboje v podzemní skrýši The Root. Tyto kapitoly ještě nemají datum vydání.

Ale pozor, Rain of Reflections není epizodická hra. Každá kapitola je uceleným příběhem a musíte si ji koupit zvlášť.

Nejnovější články