V prvním DLC pro Sudden Strike 4 se podíváte do Dunkerku a pohrajete si s de Gaullem
zdroj: tisková zpráva

V prvním DLC pro Sudden Strike 4 se podíváte do Dunkerku a pohrajete si s de Gaullem

11. 10. 2017 13:31 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Při všech těch vtípcích, co kolují o francouzské armádě a její náchylnosti ke zbabělému ústupu a masovému využití bílých vlajek, se občas trochu zapomíná na Dunkerk. Hrdinná obrana Francouzů tehdy naopak umožnila stáhnout ocas a vypařit se jejich britským spojencům. A právě bitvě o slavný severofrancouzský přístav se věnuje první DLC pro strategii Sudden Strike 4 s názvem The Road to Dunkirk.

Sudden Strike 4 není první hrou těžící z náhlé popularity tohoto tématu do značné míry způsobené úspěchem fantastického válečného filmu Dunkerk od Christophera Nolana – podobné DLC si připravila třeba i střílečka Day of Infamy. Ale zatímco tam jste se spíš zoufale pokoušeli přežít v klaustrofobních uličkách, The Road to Dunkirk po vás vyžaduje poněkud strategičtější jednání.

Ve čtyřech nových singleplayerových misích si zahrajete za obě strany konfliktu, jak Němce, tak západní spojence. Wehrmacht se pokusí dobýt město Lille a následně samotný Dunkerk, aby zabránil evakuaci obklíčených obránců, a jeho cílem je také potopit britskou bitevní loď. Britové a Francouzi mají za úkol podniknout protiofenzivu, která Němce zpomalí, a následně se pěkně po anglicku vypařit směrem k bílým útesům doverským.

zdroj: Archiv

Kromě misí do hry přibydou také dva noví generálové, oba na spojenecké straně. Jsou to Harold Alexander, podpůrný generál a velitel Britského expedičního sboru, a francouzský hrdina Charles de Gaulle, který si rozumí spíše s obrněnými silami. Němci tedy co do vrcholového personálu ostrouhali, ale obě strany se naštěstí můžou těšit na čerstvé jednotky.

Bude jich dohromady 10. Na německé straně se přikodrcá například dělo Bison, spojenci pak získají mohutný, ovšem pomalý francouzský tank Char B1. Za Brity dorazí střední tank Cruiser Mk II a také poněkud překvapivě torpédoborec HMS Ivanhoe.

DLC vyjde 20. října například a dáte za něj 10 eur. Jak asi uhodne každý, kdo četl mou nedávnou recenzi, já se novému obsahu téměř jistě vyhnu, protože ze hry nejsem zrovna nadšený. Ovšem pokud s mým názorem nesouhlasíte a Sudden Strike 4 vás baví, zamiřte například na Steam nebo na PS Store (ano, SS4 vyšel sympaticky i na konzoli od Sony).

Nejnovější články