V půlce května se vydáte s jedním staříkem na nostalgickou cestu v Old Man's Journey
zdroj: Vlastní foto autora

V půlce května se vydáte s jedním staříkem na nostalgickou cestu v Old Man's Journey

9. 5. 2017 11:12 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Hra o životě, ztrátě a naději. Takhle definují vývojáři ze Broken Rules svou poetickou adventuru Old Man's Journey, která vypadá tématem i audiovizuálním zpracováním zcela neodolatelně. Jde o příběh starého muže, který se sklonku života rozhodl vydat na cestu, na níž se vypořádá se svou minulostí a najde srdce, jež ztratil na moři. Nejspíš ne doslovně. Na tuhle poetickou, melancholickou a nejspíš ne vždycky veselou cestu se budete moci vydat už 18. května na PC, PS4 a Xbox One.

Žánrově je Old Man's Journey v základu adventura kombinovaná s puzzle prvky. Postup hlavního hrdiny hrou totiž určujete nejen tím, že pohybujete s ním, ale především manipulací prostředí. Kupříkladu přeskupíte kopce tak, aby mohl stařík pokračovat ve své cestě za uzavřením nedořešených věcí ze své minulosti.

Je jasné, že velká část kouzla Old Man's Journey bude spočívat v náladě a celkovém ladění. Pochybuji, že by vás hra zatížila příliš náročnými puzzly a problémy, protože nadávání u hádanky, kterou nemůžete rozlousknout je kontraproduktivní, pokud se snažíte na hráče působit atmosférou zadumané nostalgie. Spíš se dle slov tvůrců zaměří na motivy, které jsou srozumitelné a přístupné všem. V půlce května tedy uvidíme, zda hra dokáže dostát očekávání.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články