V puzzle hře Swim Out jsou doteky přísně zakázány, ale o mlácení se nic nepíše
zdroj: tisková zpráva

V puzzle hře Swim Out jsou doteky přísně zakázány, ale o mlácení se nic nepíše

17. 9. 2017 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco nebohá zapomětlivka Dory z animáku Hledá se Nemo (a už i pokračování) si neustále zpívala otravnou píseň: „Měl bys plavat!“, v bizarní logické hře Swim Out budete leckdy radši šlapat vodu. Když si totiž při svém kraulování nedáte pozor, snadno vrazíte do jiného plavce a nesmlouvavý plavčík vás bez řečí vykáže z bazénu. A to přece nechcete, že?

Swim Out je nenápadná, velice uklidňující logická hra, kde se musíte dostat z jednoho konce bazénu na druhý bez dotyku s ostatními plavci. V dnešním nesmyslně upjatém světě by něco takového bylo okamžitě označeno za sexuální harašení a dotyčný by vás hnal k soudu. Takže, pozor na to.

Pravidla zdejšího plavání jsou velice jednoduchá – uděláte jedno tempo a všichni ostatní se pohnou. Lidé s červenými čapkami si v klidu plavou prsa v jednom směru, děcko s pomocným plovákem se hýbne jen jednou za čas, slečna na lehátku je pouze zbytečná překážka na vaší přímé cestě, týpek na kajaku je zase dvakrát rychlejší než vy, pozor si musíte dávat na letící bumerang a tak dále.

zdroj: Archiv

Musíte se přizpůsobit plaveckým stylům ostatních účastníků a s ladností mezi nimi prokličkovat. Plavčík vás vykáže při prvním doteku malíčky, ale je naprosto klidný, když někoho majznete po hlavě míčem tak silně, až omdlí. Dotyky těl jsou prostě tabu.

Také vám systém Swim Out něco připomíná? Já si hned vzpomněl na mobilní GO hry – Hitman GO, Deus Ex GO a Lara Croft GO. I v těch se tahovým způsobem hýbete zároveň s ostatními postavami, se kterými nesmíte za žádných okolností přijít do styku. Ale zatímco v GO hrách se pohybujete po vytyčených čarách a máte tak záměrně minimálně prostoru pro manévrování, ve Swim Out je vám k dispozici celá plocha bazénu.

Někdy jsou hádanky díky otevřenosti lehčí, jindy zase těžší. Pokud po konci prázdnin hledáte odpočinkový puzzle s nerušivou originální grafikou s neotřelým tématem, zkuste Swim Out na PC, Androidu a iOS. Zatímco na mobilních platformách vás vyjde na 3 eura, na Steamu je to dvojnásobek.

Nejnovější články