V sandboxovém MMO Citadel: Forged with Fire si můžete ochočit draka, vyrobit koště a házet hrady
zdroj: tisková zpráva

V sandboxovém MMO Citadel: Forged with Fire si můžete ochočit draka, vyrobit koště a házet hrady

31. 7. 2017 8:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Citadel: Forged with Fire je vlastně takový pravý opak Kingdome Come: Deliverance. Kde se český projekt snaží hrát na realistickou notu bez špetky fantasy, Citadel od tvůrců legendárního Slendera vyloženě přetéká nadpřirozenem. Autoři smíchali snad úplně všechny známé fantasy prvky dohromady, až jim vzniklo poměrně kýčovité pískoviště, které by však mohlo fungovat. A díky předběžnému přístupu se o aktuálním výsledku můžete přesvědčit sami.

Probouzíte se jako mladý učeň magie právě „ukovaný“ ve výhni pece v království Ignus, které je sužováno vnitřním konfliktem. To by bylo vše k příběhu, protože Citadel: Forged with Fire je především multiplayerové pískoviště, kde se může každý vyblbnout po svém.

Představte si v podstatě spojení Skyrim a Ark se světem Harryho Pottera a získáte Citadel. To znamená, že vás čeká 36 kilometrů čtverečních holých plání, hustých lesů, skalnatých hor, mlžných bažin a zmrzlé tundry, které obývají ta nejklasičtější fantasy stvoření – koně, vlci, orkové, obři, gigantičtí orli, draci a desítky dalších.

zdroj: Archiv

Zdejší faunu můžete vyhlazovat dle libosti, ale možná bude lepší nápad je po vzoru Arku ochočit. Koně a vlci vám pomohou v rychlejších přesunech po zemi, s drakem můžete brázdit oblohu (pokud si tedy nevyrobíte vlastní koště), a poslušní orci se přidají na vaši stranu při obraně domovské pevnosti. Všichni společníci po vašem boku získávají zkušenosti a stávají se lepší spolu s vámi.

Vaší hlavní zbraní bude nepřekvapivě magie, nehledě na to, zda vám bude proudit z holé dlaně, magické hole nebo kouzelnické hůlky. Novým kouzlům se učíte ze svitků roztroušených po světě, abyste pak mohli sesílat roj meteoritů, těžit suroviny nebo pomocí telekineze zvedali i celé budovy a házeli je po neříteli. Stavby přitom nepůjde pouze ničit díky pěknému destrukčnímu modelu, ale předně je musíte stavět.

S tím souvisí nutnost uzavírání spojenectví s ostatními hráči, abyste měli větší šanci při obraně svého obydlí před jinými lidskými nájezdníky, případně byli úspěšní při vlastním nájezdu. Vybudovanou osadu budete moci opatřit svým praporem a možná se se vaše pověst rozšíří po celém Ignu.

Citadel: Forged with Fire vstoupila do předběžného přístupu na Steam 26. července.

Nejnovější články