V sociálním survivalu Grimmwood musíte kooperovat celý jeden skutečný měsíc
zdroj: tisková zpráva

V sociálním survivalu Grimmwood musíte kooperovat celý jeden skutečný měsíc

3. 8. 2018 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Žánr „sociální MMO“ zní možná naprosto nelákavě, ale v případě Grimmwoodu jde o zajímavou myšlenku, která nemá obdoby. Pod masivním online multiplayerem si představte 40 hráčů, zatímco pod sociální složkou nutnost kooperovat v rámci uzavřené vesničky, která se noc co noc ocitá pod útokem monster z okolního hustého lesa. Připočtěte k tomu prvky survivalu, strategie a roguelike, a dostáváte mix, který se jen tak nevidí.

Asynchronní multiplayer pro 40 lidí bude zábavnější spíš ve skupině cizinců než přátel. Musíte se totiž naučit spolupracovat, chcete-li přežít až do konce, který by měl nastat po zhruba 30 dnech. A v tomto případě se bavíme o skutečných dnech. Jeden herní den odpovídá opravdovým 24 hodinám.

Celé to stojí na vaší výdrži, které máte na každý den jen omezené množství. Musíte tedy dobře zvažovat, jak se svým časem naložíte, abyste co nejvíc pomohli komunitě. Těžko říct, co se stane, když se 20 ze 40 lidí připojí sotva jednou za týden. Je vůbec nějaká naděje na úspěch? Naštěstí máte jako skupina možnost hlasovat pro vyhoštění jedinců, kteří sprostě vykořisťují pracovité hráče. Se vším vám pomůže zabudovaný chat, kde se domluvíte na dalších krocích.

zdroj: Archiv

Grimmwood není jen obyčejná tower defense, kde se bráníte před nájezdy nepřátel. Jako vesničan se musíte starat o své tělo po fyzické i psychické stránce, čekají vás výpravy mimo vesnici do procedurálně generovaného lesa s 600 územními bloky k odhalení, sbíráte suroviny, vyrábíte vybavení a opevňujete vesnici.

Pokud si říkáte, že hrát hru celý jeden měsíc, než vaši vesnici snad spasí nějaká záchrana, je příliš, pak se můžete pustit do módu Blitz, který délku hry zkracuje na 15 minut a počet hráčů na 10. V každém případě vás po odehrání jednoho herního měsíce čeká úplně nový start. Mezi hrami si přenášíte pouze vlastní vynalézavost a zkušenost s kooperací.

Do Grimmwoodu se sice nedostanete zdarma, ale cena hry je opravdu přívětivých 12 eur na Steamu. Nezbývá než doufat, že se o ní dozví spousta lidí, aby bylo s kým hrát. V době psaní článku grafy Steam Charts vykazovaly chabých 80 hráčů, tedy jen dvě plné vesnice. Otevřené bety se přitom zúčastnilo na 20 tisíc hráčů, tak snad se postupně přidají.

Nejnovější články